Arra ereje, hogy ő is megsebezze támadóját, aki ennek ellenére ki tudott menekülni az épületből. Azonban nem jutott túl messze, a zsaruk gyorsan lekapcsolták.

Ekkor érkezett a bejelentés

Vasárnap este nem sokkal negyed 9 előtt érkezett bejelentés a rendőrség ügyeletére, miszerint Veszprémben, egy belvárosi ingatlan lakásában egy férfi éles eszközzel sebet ejtett vitapartnerén. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt sérült meg

Az elsődleges információk szerint a 61 és 39 éves férfiak között az este folyamán vita alakult ki. Ekkor a fiatalabbik férfi magához vette a már említett, heggyel bíró tárgyat és azzal a mellkasán megsebezte, majd ezen felül még több sérülést ejtett a másik férfin.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Dulakodni kezdtek

Az áldozatnak azonban még volt annyi ereje, hogy elvegye támadójától a fegyvert és ő is ejtsen rajta egy sebet, aki azonban ennek ellenére képes volt arra, hogy elmeneküljön a lakásból. Sokáig azonban nem tarthatott a menekülése, a 39 éves férfit a közelben elkapták.

Gyilkosság kísérlete miatt nyomoznak

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányságra előállították, ahol őrizetbe vették, és gyanúsítottként kihallgatták, majd kezdeményezték a letartóztatását. Ellene emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoznak a rendőrök.

Ismeretlen eredetű vita

A 61 éves sérültet a mentő súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállította kórházba. A rendőrség oldalán közzétett tájékoztatásból az nem derül ki, hogy min kaptak össze a felek úgy, hogy abból kis híján gyilkosság legyen. Noha itt szerencsére az áldozat túlélte a támadást, a fővárosban – szintén vasárnap – már nem volt ilyen szerencsés egy férfi.

Pár órával előtte Angyalföldön már nem élte túl egy férfi

Mint korábban mi is hírt adtunk róla, a rendőrségre 2023. június 18-án délután egy véres ruhájú, zavart nőről érkezett bejelentés Budapest 13. kerületéből. A BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály beosztottjai a Róbert Károly körúton intézkedés alá vonták a nőt, majd ellenőrizték a lakását, ahol az asszony élettársát, egy középkorú férfit holtan találtak.

Ismeretlen indíték

A Budapesti Rendőr-főkapitányság emberölés (BRFK) bűntett gyanúja miatt indított nyomozást. A nőt előállították, elszámoltatása még vasárnap este is tartott. Ebben az esetben szintén nem lehetett tudni, hogy mi volt a támadó indítéka.

A 16. kerületben történt korábban egy hasonló eset

A police.hu cikke szerint a 16. kerületi Lobbanó utcában, egy családi házban 2023. május 28-án 17 óra 50 perc körül holtan találtak egy ott lakó 80 éves férfit. Ahogy mi is megírtuk, helyszínen a rendőrök szemlét tartottak, amely során felmerült az idegenkezűség gyanúja.

Nem az igazi elkövetőt kapták el

Az eset kapcsán egy 25 éves nőt kerestek, akit előállítottak, ám később kiderült, hogy neki semmi köze sincsen a gyilkossághoz, így elengedték. A tettest azóta sem sikerült kézre keríteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünk a veszprémi helyszínen készült, forrás: police.hu.)