A váci nyomozók befejezték a nyomozást egy 29 éves férfi ügyében, aki a gyanú szerint dühében gépkocsijával 9 lovast megkergetett, majd szándékosan nekiment 4 lónak.

Fekete kocsi

Egy 40 éves lovasoktató tett feljelentést tavaly szeptemberben, mivel a felügyeletére bízott nyolc kiskorú lovagoltatása közben Rádon egy fekete gépkocsi útjukat állta.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Irány a repceföld

Kikerülni nem tudták, csak a repceföldön keresztül, amit a 29 éves sofőr sérelmezett, mondván az az ő birtoka.

Az én földem

Megengedhetetlen hangnemben kiabált a nővel a fiatal lovasok előtt, nyomatékosítva, hogy az az ő földje.

Nekiment 4 lónak

Előzetes szóváltás után a férfi beugrott a kocsijába, kövér gázzal a kilenc lovas után hajtott, majd nekiment négy lónak.

Megsérült állatok

A Csipke és a Sárkány nevű lovak olyan sérüléseket szenvedett, amelyek orvosi ellátás hiányában maradandó egészségkárosodást is okozhattak volna.

Negyedmilliós kár

A dühös férfi a jószágok sérüléseivel közel 250 ezer forintos kárt okozott. 

Másképpen látja

A váci nyomozók megtalálták a férfit, aki a terhére rótt bűncselekményt tagadta, először nem tett vallomást, később részletesen taglalta verzióját, ám továbbra is tagadta a 9 lovas megkergetését valamint azt, hogy a szándékosan a lovaknak hajtott.

Állatkínzásról is szó van

A váci rendőrök a 29 éves férfival szemben 4 rendbeli aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntette kísérletének, állatkínzás vétségének, valamint rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels