Egy külföldi férfi hat török állampolgárságú személlyel a kocsijában próbálta leszorítani a rendőröket az M30-as autópályán, a térfigyelő kamera felvette a történteket.

Nyomoznak

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint, hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt nyomoz egy magát georgiai és lengyel kettős állampolgárnak valló férfi ellen – írja a Blikk. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Csomagtartóban is utaztak

2023. május 3-án reggel a külföldi férfi egy cseh autóval hajtott Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Tornyosnémeti irányába az M30-as autópályán, a kocsiban hat személyt – közülük kettőt a csomagtartóban – szállított.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem állt meg

A rendőrök intézkedés alá kívánták vonni a járművet, de a sofőr a jelzés ellenére nem állt meg, hanem gyorsítva próbált meg menekülni a rendőrök elől, akikhez időközben megerősítő erőként 2 másik rendőrautó is csatlakozott.

Fékezni kellett

Az autós üldözés során az elkövető néhol 180 km/h sebességgel haladva több alkalommal, szándékosan olyan kormánymozdulatokat tett, hogy a rendőrök az ütközés elkerülése érdekében hirtelen irányváltásra és fékezésre kényszerültek.

Letért az útról

A férfi 25 kilométeren keresztül tartó menekülése során lehajtott az autópályáról és több településen áthaladva végül egy jobbra ívelő kanyarban eltúlzott sebessége miatt elveszítette uralmát a gépkocsi felett, lesodródott az úttestről, és az ott lévő autóbuszmegálló beton talapzatának ütközött.

Közvetlen veszély

Azzal, hogy a férfi szándékosan közvetlen veszélynek tette ki a rendőrök és utasainak életét, testi épségét, valamint fenyegetéssel akadályozta a rendőri intézkedést, hivatalos személy elleni és közlekedési bűncselekményt is elkövetett.

Letartóztatták

A nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a 30 éves férfit, majd indítványozta letartóztatását. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság pedig embercsempészés bűntette miatt külön eljárást folytat.

Videó az esetről:

Többször megállították

Ahogy írtunk róla, Budapesti Rendőr-főkapitányság 21. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei 2023. április 7-én 15 óra körül egy személygépkocsit akartak ellenőrizni Csepelen, a Szent Imre téren. A járművet korábban is többször megállították már, az abban utazókkal szemben kábítószerfogyasztás miatt kellett intézkedniük.

Elhajtott

A volánnál ezúttal egy átaluk ismeretlen férfit láttak, aki a megállásra felszólító rendőri jelzéseket figyelmen kívül hagyva elhajtott. A járőrautó kéklámpa és sziréna használatával követte, miközben hangosbeszélőn is többször megállásra szólították fel. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: részlet a videóból