Reggel 8 óra előtt egy kerékpáros és egy autóbusz ütközött a XXI. kerületi Csepeli út és Lámpás utca kereszteződésében. A balesetben a 21 éves kerékpáros férfi a helyszínen meghalt.

Lezárás

A rendőrök a helyszínelés idejére a Lámpás utcát a II. Rákóczi Ferenc út és a Csepeli út között lezárták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt történt a baleset

Mentők, rendőrök

Kékvillogó.hu/G.K.

Munkában volt a busz

Egy munkásokat szállító különbusz közlekedett csütörtök reggel a 21. kerületben, a Csepeli úton Szigetszentmiklós irányába. Már nem volt utasa, amikor a sofőr a jelzőlámpa zöld jelzése mellett jobbra, a Lámpás utcára kanyarodott. Vele párhuzamosan, szintén a Csepeli úton egy 21 éves férfi haladt biciklivel a kijelölt kerékpárúton, szintén Szigetszentmiklós felé.

Járdán tekert tovább

Amikor a kerékpáros a Lámpás utcához ért, ahol véget ér a kerékpárút, szintén zöld jelzésen, ám szabálytalanul (le kellett volna szálljon a bicikliről), egyenesen akart áttekerni a gyalogátkelőn, de így az éppen kanyarodó busz elé került, amely elgázolta és maga alá tolta.

Meghalt

A fiatalember olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt, a mentők már nem tudtak rajta segíteni.

Összetört a sofőr

A buszsofőr férfi összeomolva ült a járda szélén, láthatóan nagyon megviselte a baleset. A fővárosi tűzoltók most érkeztek a helyszínre, ők fogják majd a kerékpárt kihúzni a busz alól. A Lámpás utcát teljes szélességében és hosszában is lezárták.

Az autóbusz

Kékvillogó.hu/G.K.

Ez is érdekelhet:

Nem adta meg az elsőbbséget a bicikliző gyermeknek, aki aztán neki hajtott a kisteherautónak – A sofőr segítségnyújtás nélkül továbbment

Címlapfotó Kékvillogó.hu/G.K.