Autóba rekedt egy 3 hónapos kisfiú, miután a kocsi központi zárja elromlott. A keszthelyi tűzoltók üvegtörő kalapáccsal törték fel a járművet, így tudták kiemelni a 3 hónapos Barnabást.

Autóba maradt egy csecsemő

Vasárnap érkezett a segélyhívás a 112-re, miszerint egy autó fogságába esett egy 3 hónapos kisfiú. A gépkocsi központi zárja nem nyílt, ezért volt szükség a tűzoltók segítségére.

Tűzoltók érkeztek a helyszínre

„Barnabás nem sejtette, hogy bajban van. Sőt, egész nyugodtan viselte a veszélyt. Nem úgy a szülők, akik a 112-n hívtak segítséget, hogy az autó fogságába esett kisfiút kiszabadítsák. Azt nem tudták, hogy miért makacsolta meg magát a központi zár, de azt igen, hogy ide tűzoltók kellenek” – írja az Országos Katasztrófavédelem Facebook oldalán.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A 3 hónapos Barnabás és a felmentő sereg

Forrás: Facebook/Országos Katasztrófavédelemi Főigazgatóság

Üvegtörő kalapáccsal nyitották ki az autót

Barnabás ugyanis egy cserszegtomaji parkolóban szundikált, amíg az üvegtörő kalapáccsal meg nem zavarták a nyugalmát. A kisfiú ezt követően is méltósággal viselte, hogy a megmentésén fáradozó tűzoltók a rajongói lettek.

Magára hagyták a gyereket

2020 őszén a 34 éves férfi és 37 éves felesége három gyermekükkel érkeztek Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőre. A szülők az állatpark közelében parkoltak le autójukkal, amelyben a 14 éves lányukat több órára magára hagyták. Az apa a család távozása előtt az elektromosan működő ablakokat felhúzta, az autót központi zárral lezárta.

Egy járókelő értesítette a rendőröket

A rendőrséget egy arra járó értesítette arról, hogy egy tűző napon parkoló, lezárt autóban tartózkodó lány kért tőle segítséget, mert rosszul van, nem kap levegőt.

Villáskulccsal törték be az ablakot

A lány belülről, segítője kívülről próbálta kinyitni az ajtókat, de nem sikerült. Végül a rendőrök emelték ki a lányt az autóból, miután egy civil villáskulccsal betörte az ablakát.

Kórházba vitték

A fiatalt a mentők kórházba vitték. A mentés után érkeztek meg a szülők, akik azt mondták, nem gondolták, hogy ilyen baj történhet, és azt hitték, hogy a lezárt autó ajtaját a lány ki tudja nyitni belülről.

Kiemelt kép: