Csaknem fél évig kényszerítette prostitúcióra 19 éves élettársát egy 31 éves férfi. A lányt tavasszal olyan súlyosan bántalmazta, hogy több csontja is eltörött. A fiatal nőnek ezután sikerült megszöknie bántalmazója elől. M. Lajost szerdán fogta el Sopronban a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda fehérvári egysége. Cikkünk végén mutatjuk az akcióról készült videót.

Súlyos bántalmazás

Az orosházi kórházból érkezett jelzés a rendőrségre még 2023 áprilisában arról, hogy egy fiatal nőt élettársa olyan súlyosan bántalmazott, hogy arccsont- és szegycsonttörést szenvedett, valamint számos helyen zúzódásos sérüléseket. Az ügyben büntetőeljárás indult, miután a rendőrök megállapították, hogy a bántalmazott nő emberkereskedelem áldozata, és a szexuális kizsákmányolása már hónapok óta folyt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rávették a prostitúcióra

A tanúkihallgatások és adatgyűjtések során a nyomozók azt is megállapították, hogy a 19 éves lány tavaly ősszel ismerkedett meg későbbi élettársával, aki prostitúcióra vette rá – írta a police.hu.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Eleinte belement, aztán nem

A fiatal nő eleinte ugyan beleegyezett a szexuális szolgáltatások nyújtásába, de idővel közölte, hogy nem szeretné ezt tovább folytatni.

Több országban is futtatták

A nőt ekkor már több országban is futtatta élettársa. Eleinte csak Magyarországon, de később már Ausztriában és Svédországban is. Több hazai és nemzetközi, szexuális szolgáltatást nyújtó honlapon is hirdette a nő bájait, hogy minél nagyobb jövedelemre tehessen szert.

Fenyegette, bántalmazta

Amikor a lány fel akarta adni ezt a munkát, rávette, hogy kiadásai és adóssága rendezése miatt dolgozzon tovább neki. Később ez azonban már átfordult fenyegetésbe, majd fizikai bántalmazásba is.

Úgy megverte, hogy több csontja eltört

A férfi 2023 áprilisában Ausztriában úgy megverte a lányt, hogy több csontja eltört. Három napig orvosi segítséget sem kapott, mert a férfi nem vitte kórházba. Egy bécsi lakásban bezárva tartotta. A sértettnek úgy sikerült tőle megszöknie, hogy a férfi rövid időre magára hagyta. Ekkor szállt fel egy olyan vonatra, ami Magyarországra hozta. Az osztrák pályaudvaron és a vonaton több utas segítséget nyújtott neki, így sikerült hazajutnia. Majd édesanyja vitte be az orosházi kórházba.

Sopronban fogták el

Kezelését követően az egyenruhások védett házba vitték. A férfi elfogására összehangolt akciót szervezett a Nemzeti Nyomozó Iroda fehérvári egysége a Készenléti Rendőrség bevetési egységével közösen. Édesanyja soproni házában fogták el június 28-án.

Súlyos vádak

A nyomozók szexuális kizsákmányolással elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd bűnügyi őrizetbe vették, és a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészségen kezdeményezték letartóztatását. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videó az akcióról

Forrás: Rendőrség

Kiemelt kép: az elfogás pillanatai. Fotó: police.hu