Belehalt sérüléseibe az a háromgyermekes családapa, akit néhány napja a fővárosban, a Művészetek Palotája közelében vertek meg. A tettes mindössze 600 forintot zsákmányolt az áldozatától. A meggyilkolt férfi testvérei és gyermekei nem tudják feldolgozni a történteket, hozzátartozójuk értelmetlen elvesztését.

Négy férfi támadt rájuk

Márton az egy hónappal ezelőtt megismert barátnőjével sétált a budapesti Müpa közelében augusztus 3-án, amikor hirtelen négyen rájuk támadtak és az egyikük súlyosan bántalmazta a férfit. A 31 éves sértett fejsérülései miatt kómába esett, ezért kórházba szállították. A család napokon át bízott abban, hogy szerettük magához tér és felépül, de az orvosok, látva a sérülések súlyosságát, már időben felkészítették őket a legrosszabbra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

„Nem gyilkosság, mészárlás!”

„Nyolcan voltunk testvérek, most heten maradtunk. Ami történt, nem sima gyilkosság, ez mészárlás! Bízunk benne, hogy a tettes megkapja méltó büntetését!” – nyilatkozta a Borsnak Krisztina, Márton három évvel idősebb nővére.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem tudja elfogadni

„Néhány év eltéréssel az édesapánkat és az édesanyánkat is elvesztettük. Azóta Marci szinte engem tekintett az anyjának. Minden problémáját velem osztotta meg. Nem tudom elfogadni a halálát” – tette hozzá a gyászoló testvér.

600 forintot tudtak tőle elvenni

A család gyanúja szerint a támadók célzottan Marcit akarták kirabolni. A férfi hetente kapta a fizetését, 80 ezer forintot. A feltételezések alapján az elkövetők azt gondolhatták, hogy a pénzt magánál tartja, de tévedtek, mert csupán 600 forintot tudtak tőle elvenni. Ennyiért kellett meghalnia. A párját viszont nem bántották

Visszatért a légzése

Az orvosok a Honvédkórház idegsebészetén küzdöttek Mártonért. Napokig lélegeztetőgépen tartották, úgy tűnt, javul az állapota, mert a férfinek visszatért az önálló, spontán légzése.

Diktafonra vett üzenetek

„A testvérekkel felváltva látogattuk Marcit. Persze beszéltünk hozzá, de semmire sem reagált. Van három kiskorú gyermeke, a legnagyobb nyolcéves. Őket nem engedték be a kórházba, de tudták, hogy az apukájuk súlyosan megsérült. Az ő üzenetüket diktafonra vettük, hogy lejátszhassuk Marcinak” – árulta el a testvér a lapnak.

„Apu, gyógyulj meg”!

„Apu, gyógyulj meg”! „Apu, erős vagy”! „Apu, szeretünk”! Néhányszor megmozdult a keze, de kiderült, hogy akkor sem hall bennünket, azok csupán egyszerű biológiai jelenségek – mondta a hozzátartozó.

Órái voltak hátra

A férfi napok óta agyhalott volt, a mája is teljesen leállt. Már csak a szíve és a tüdeje funkcionált. Az orvos nagyon tapintatosan, de egyértelműen megmondta a hozzátartozóknak, hogy már csak órái lehetnek hátra. A családja így elbúcsúzhatott tőle.

Letartóztatták az elkövetőt

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az ügyben eredetileg egy ember ellen indított eljárást életveszélyt okozó testi sértésért, ám az új fejlemény miatt az ügyet átminősítik halált okozó testi sértésre vagy emberölésre. A feltételezett elkövetőt letartóztatták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció