Apa és fia halt meg szénmonoxid-mérgezésben a Szabolcs vármegyei Nagyhalászon. A két férfit a szomszéd találta meg, aki szinte sokkot kapott, amikor belépett a házba és meglátta az áldozatokat.

Apa és fia halt meg

Egy izraeli-magyar kettős állampolgárságú férfi és fia hunyt el szénmonoxid-mérgezésben ma reggel. A 86 éves apa és 53 éves fia egy hete jött haza Izraelből. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Sokkot kapott a szomszéd

A két férfit a szomszéd találta meg, aki szinte sokkot kapott, amikor belépett a házba és meglátta az áldozatokat.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem szellőztettek

Apa és fia gázkonvektorral és a gáztűzhellyel fűtött, ez okozta a tragédiát. Nem szellőztettek, a fűtőtestek pedig elhasználták az oxigént – írta meg a Frissmédia.

Azonnal elzárták a gázt

Kedd reggel érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy egy nagyhalászi, Táncsics utcai, hetvenkét négyzetméteres házban két eszméletlen embert találtak. A bejelentő, a szomszéd tájékoztatásából kiderült, hogy a lakásban egy gáztűzhely üzemelt zárt ablakok mellett, így ő azonnal elzárta a gázt és megkezdte a lakás átszellőztetését.

Tizenhárom tűzoltó érkezett

Nyíregyházáról, Ibrányból és Nagyhalászból összesen tizenhárom hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltó érkezett, akik a gyors beavatkozás ellenére már nem tudtak segíteni az épületben lévő két emberen, mindketten meghaltak.

Kimutatták a szénmonoxidot

A tűzoltók mérései nyitott ablak mellett is kimutatták a magas szén-monoxid-koncentrációt. Az épületben a gáztűzhely mellett két gázkonvektor is működött. A baleset körülményeit további vizsgálatok fogják tisztázni.

Használjunk érzékelőt!

Amennyiben a lakásban nyílt láng van, gondoskodni kell a folyamatos szellőztetésről, a megfelelő levegő-utánpótlásról. A tragédiák elkerülése érdekében ajánlott szén-monoxid-érzékelőt használni! – figyelmeztet a Katasztrófavédelem.

Két holttestet találtak a Deák téren

A Kékvillogó.hu írt arról tavaly februárban, hogy egy háromgyermekes apa volt az egyik áldozata a Deák téren történt szénmonoxid-mérgezésnek. A két biztonsági őr holttestét Gattyán György pártjának egyik képviselőjelöltje találta meg az aláírásgyűjtő sátorban. A biztonsági őrök halálát egy nagy méretű, gázzal működtetett hősugárzó okozhatta.

Sírtak a családtagok

A 21 és 26 éves áldozatok családjai szerdán kora reggeltől a tragédia helyínén voltak. Zokogásuk messze hallatszott. Az egyik rokon sokkot kapott a gyásztól, hozzá mentőt kellett hívni. A családtagok könyörögtek a téren helyszínelő rendőröknek, hogy megnézhessék a fiatalokat. Kora délután a térre megérkezett a halottszállító autó. Ekkor engedték be egyikük édesanyját. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: MTI.