Kettős tragédia történt egy felvidéki kis faluban. Bárton az anya és a lánya is belefulladtak a helyi tóba. A haláleset az egész helyi közösséget megrázta.

Egy 37 éves anyuka és 10 éves lánya halt meg

Hatalmas tragédia történt Bárton, a felvidéki magyarlakta kis faluban. Egy 37 éves anyuka és annak 10 éves kislánya megfulladt a helyi tóban. A víz felszínén lebegő holttesteket a polgármester vette észre. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem tudtak úszni

Feltehetően a kislány fulladozni kezdett, és az anyja meg akarta menteni, ám egyikőjük sem tudott úszni. P. Angelikát és lányát Amandát az egész falu gyászolja.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Csak a kutya jött haza

A háromgyerekes anya június 20-án, kedden ebédidőben elment lányával a helyi tóhoz. Velük volt a család kutyája is, amely este végül egyedül, vizesen tért haza.

A polgármester talált rájuk

A hozzátartozók reggel észlelték, hogy valami nincs rendben, és értesítették a polgármestert. Ő volt az, aki elkezdte őket keresni a faluban, majd végül a tónál meglátta az anya és a lánya holttestét a tó felszínén. Az állóvíz körülbelül 4 méter mély lehetett.

Nem akarta elhinni

„Nem akartam elhinni. Először azt hittem, hogy valami fa lebeg a vízen. Tisztában voltam vele, hogy az anyának és a lányának is szőke haja van, így már gondoltam, hogy ők azok. Aztán, amikor megtaláltam a cipőjüket, már egyértelművé vált számomra.” – mondta a Borsnak Alexander Hubac, a község polgármestere, aki hozzátette, a holttestek körülbelül 7 méterre voltak a parttól, a tűzoltók hozták ki őket.

Valószínűleg a kislány megcsúszhatott

Ahogy azt Alexander is elmondta, a parton betontömbök vannak, amelyek meglehetősen csúszósak. Az elhunytak cipői és a kutya póráza maradt a parton. A kicsi le volt vetkőzve, gondolom bement a vízbe és megcsúszott. Az anyuka valószínűleg utána ugrott, ő ruhában volt

Két gyerek maradt árván

„A fiatal anyukának lányán kívül még két gyermeke volt, egy 3 éves kislány és egy 17 éves fiú maradt árván. Az elhunyt nő a faluban dolgozott, így mindenki ismerte a családot. Az egész falut megrendítette a tragédia.”

Szegényesen éltek

„Több mint 20 éve ismertem őt. Apukáink jó barátok, ezért gyakran jártak hozzánk. Angi nagyon rendes volt, mindig mosolygott. Bár szegényesen, de tisztességesen élt a gyerekeivel. Őket nagyon szerette és törődött velük, ők voltak a mindenei.” – mondta el lapunknak Angelika gyerekkori barátnője.

Fél éve halt meg a nagymama

Az elhunyt nő lánytestvére, aki szintén a faluban lakik, nagyon nehezen vészeli át ezt a rettenetes időszakot, hiszen alig fél éve veszítette el édesanyját is: „Egyszerűen képtelen vagyok felfogni azt, ami történt. Elmentek, itt hagytak és már nincsenek velünk.” – zokogott Piroska.

Három éves legkisebb lány

Olyan érzés, mintha egy darabot kitéptek volna a szívemből. Annyira hiányoznak, nagyon fáj… – próbálta összeszedni a gondolatait, majd hozzátette, egyelőre képtelen kimondani azt, hogy lánytesvére és unokahúga meghaltak. Aztán ott van Angelika is, még csak 3 éves és anya nélkül kell felnőnie. Jaj, drága Jézusom! Remélem az Isten ad nekem elég erőt, hogy ezt az időszakot átvészeljem. – mondta. Anyát és lányát június 28-án helyezik végső nyugalomra a bárti temetőben.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: TV2