Pillanatokon belül történt meg a baj a főváros 13. kerületében: a késő esti órákban egy gyalogos a piros lámpa ellenére lelépett a zebrára, mert úgy látta, hogy nem jön arra autó. Tévedett, egy arra közeledő jármű elgázolta. A mentők életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba. A szemtanúk nem értik, hogy történhetett meg mindez.

Pillanatokon belül megtörtént a baj

Mentők és rendőrök szirénájának hangja rázta fel néhány napja a főváros 13. kerületét. Egy gyalogos a piros lámpa ellenére lelépett a zebrára, mert úgy látta, hogy nem jön arra autó. Ennyi éppen elég is volt ahhoz, hogy megtörténjen a baj, mert egy közeledő jármű szemből elgázolta. A mentők életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A zebra közepén ütötték el

A durva gázolásnak több szemtanúja is volt a 13. kerületi Lehel utcában. A fiatal férfit a zebra közepén ütötte el az arra közlekedő személygépkocsi.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Borzasztó állapotban

„Pont arra jártam, ezért láttam a balesetet, rémes volt! Megvártuk a mentő kiérkezését is, de addigra borzasztó állapotba került a fiatalember” – mondta el a Metropolnak az egyik szemtanú.

„Hatalmas pechje volt az embernek”

„A villamoson ültem, onnan láttam mi történt. Nem bírom felfogni, hogy hozták össze késő este, amikor alig jár már akkor autó arrafelé. Hatalmas pechje volt az embernek” – nyilatkozta egy környéken élő férfi.

Az autós szabályosan közlekedett

A Budapesti Rendőr-főkapitányság illetékese azt mondta: az autó sofőrje szabályosan közlekedett, a gyalogos volt az, aki szabályt sértett.

A piros jelzés ellenére lépett a zebrára

„2023. június 20-án 23 óra 08 perc körül egy autós a 13. kerületben a Róbert Károly körút felől a Lehel utcában haladt a Petneházy utca irányába, amikor a Szegedi út kereszteződésénél elütött egy gyalogost, aki a piros jelzés ellenére lelépett a zebrára” – áll a közleményben.

Eljárás indul ellene

A gyalogost a mentők életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, ellene a BRFK 13. Kerületi Rendőrkapitányság közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt szabálysértési eljárást indít.

Elgázoltak egy bringást a 10-es úton

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy cserbenhagyásos gázolás történt kedden este a Pest vármegyei Pilisjászfalu közelében, a 10-es számú főúton. A helyszínről származó információk szerint egy Budapest felé tartó kerékpárost gázoltak el hátulról, aki ezután hosszú métereken át csúszott az aszfalton. A bringást súlyos sérülésekkel szállították kórházba. 

Nem állt meg segíteni

A baleset Pilisjászfalu után a bánya bejárata előtti nagy kanyarban történt. A férfit hátulról ütötte el vélhetően egy személyautó, melynek sofőrje megállás nélkül, azonnal továbbhajtott. A férfit később egy másik autós találta meg, ő hívott hozzá segítséget. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció