Ahogyan arról a Kékvillogó is beszámolt néhány nappal ezelőtt elfogták T. Róbertet, a férfit, aki Budapesten, egy angyalföldi lakásban oltotta ki a szerelme, Petra életét. T. Róbertet végül múlt hét pénteken tartóztatták le, mostanra pedig az első kihallgatásán is túl van.

Baleset történt

Szakítás miatt baleset történt – így jelentette be a rendőröknek T. Róbert Dániel, hogy végzett a barátnőjével, adta hírül az RTL Híradó a tragédia után. A borzalom július 13-án, valamikor éjjel vagy a hajnali órákban történhetett, a rendőrséget viszont csak este értesített a férfi. Arról, hogy köztes időben mit csinált a férfi, nem tudni, annyi azonban biztos, Petra szörnyű körülmények között halhatott meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Búcsúlevelet hagyott

A férfi bántalmazta, majd a nyakán sebesítette meg egy éles eszközzel a 27 éves lányt, ezt követően pedig a saját életét is ki akarta oltani. Úgy tudni a férfi még búcsúlevelet is hagyott a lakásban, az ügyvédje szerint arról írt, nem érti, miért követte el szörnyű tettét, mert nagyon szerette a lányt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Beismerte

T. Róbert Dánielt aztán több napos hajtóvadászatot követően fogták el a rendőrök a Római-parton, Csécsi Soma, a BRFK szóvivője a rendőrség múlt szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az emberöléssel gyanúsított férfi tényfeltáró beismerő vallomást tett a kihallgatása során. Kiderült, hogy a férfi kiszaladt a házból az utcára a tette után, de amikor észrevette, hogy esik az eső, visszament egy esernyőért oda, ahol a halott nő feküdt.

Az Északi vasúti összekötő hídig menekült

A szóvivő elmondta még, hogy a férfi Aquincumon keresztül az Északi vasúti összekötő hídig menekült a tette után, mert öngyilkos akart lenni, de ezt nem tette végül meg, és egy környéken lévő romos épületben bujkált elfogásáig.

Nem aludt, nem fürdött

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról kedden, hogy a férfi napokon keresztül hajléktalanként élt, nem is fürdött. A férfi ápolatlan külsővel flangált, vélhetően napok óta nem fürdött és nem aludt rendes helyen.

Féltékenység

A férfi feltehetően féltékenységből végzett a párjával. A lánynak ugyanis hosszú évekig volt egy olasz párja, akivel aztán a szakítást követően is tartották a kapcsolatot. Az olasz férfi meg is szólalt a tragédia után, elmondta, ha nem engedik el egymás kezét, Petra valószínűleg még most is élne.

Az első kihallgatás

T. Róbertet a letartóztatása óta most először hallgatták ki, a nyomozók a bűncselekmény motivációját igyekeztek tisztázni, írja a Blikk. „Nagyon sok függ attól, hogy ez alapján miként minősítik a bűncselekményt. Ha súlyosító körülményt sikerül feltárniuk, például az aljas indokot, előre megfontolt szándékot, vagy a különös kegyetlenséget, az az alapesetben kiszabható 5-15 év közötti büntetést 20-30 évre, vagy akár életfogytig tartóra is növelheti” – magyarázta a lapnak az ügyvéd.

Magas kockázatú rab

„A védencem a csütörtöki vallomása során láthatóan kimerült, nem tudott koncentráltan válaszolni, ezért végül én kértem a kihallgatás félbeszakítását” – tette hozzá, valamint hozzátette, a férfit jelenleg a legmagasabb kockázatú fogvatartottak közé sorolták. Azonban nem azért, mert annyira veszélyes lenne, sokkal inkább azért, mert úgy gondolják, a többi rabtól kell megvédeni, nehogy valamilyen bántalmazás vagy atrocitás érje. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: T. Róbert – Forrás: police.hu