Az NB I-es Videotonnál volt utánpótlásedző az a 26 éves edző, akit a napokban ítélt el a Székesfehérvári Törvényszék hat év fegyházra. A döbbenetes molesztálás még 2019-ben történt, amikor a tréner leitatta, majd levetkőztette az egyik fiatalkorú sportolóját.

Elítélték a perverz edzőt

Minősített szexuális erőszakkal és gyermekpornográfia kísérletével vádolta meg a Videoton egykori utánpótlásedzőjét, Gy. Csabát a Székesfehérvári Törvényszék. Miután kiderült, hogy egy tanítványát levetkőztette, és fogdosta a nemi szervét, az edzőt kirúgták a csapatból, és nem sokkal később a férfi már bíróság elé is állt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem csak edzéseken találkoztak

A bíróság tájékoztatása szerint az edző 2018-ban lett a kiskorú áldozat mestere. Vele az edzéseken kívül is sokszor találkoztak, és 2019 nyarán át is hívta magához a fiatalkorú gyermeket a tréner. A lakásán alkoholt fogyasztottak, és az edző addig itatta a sportolót, amíg az ki nem ütötte magát.

Rávetette magát

A 26 éves edző a fiatal védekezésre képtelen állapotát kihasználva levetkőztette a fiút, majd a nemi szervéhez kezdett nyúlkálni, azt le is akarta fotózni a telefonjával. Erre felriadt a srác, aki gyorsan kipattant az ágyból. A történtekről a gyerek csak a barátjának és a csapattársainak mesélt.

Pszichológusnál derült ki

Gy. Csaba szörnyű tettére a sportklub pszichológusánál derült fény, amikor többen is elmondták a sportolók közül, hogy zavarja őket az edző viselkedése. Ezt követően a pszichológus hívta a rendőrséget, az edző pedig a bíróság elé került.

Máshol is volt edző

A perverz tréner azonban nem csak a Videotonnál dolgozott edzőként. Gy. Csaba a Tamási 2009 FC-nél is dolgozott, és az egyesület elnökét is megdöbbentette a hír – írja a Blikk.

Szerették a játékosok

“Amíg nálunk volt, semmi furcsát nem vettünk észre a viselkedésén. Teljesen normálisan és korrekten viselkedett, a játékosok pedig kifejezetten szerették” – mondta a lapnak az egyesület vezetője.

Rajongtak érte

Gy. Csaba korábban, közvetlenül a bíróság elé állítása előtt a Szabadbattyán csapatánál edzősködött, és a klubot az utolsó helyről az aranyéremig juttatta. A lap értesülései szerint a sportolók rajongásig imádták a 26 éves edzőt, sokszor azt is mondták, hogy neki nem is itt kéne dolgoznia, hanem egy sokkal színvonalasabb csapatnál.

Ismerte a szakmát

Az edző folyamatosan képezte magát, hogy még jobb legyen a karrierje során, szakmai tudása értékes volt, és minden papírt meg akart szerezni, amit egy edző a pályája során megszerezhet. A lap úgy tudja, az elnökség tagjai tisztában voltak vele, hogy büntetőeljárás folyik az edző ellen, de a perrel mindaddig nem foglalkoztak, amíg ki nem mondták az ítéletet, mert úgy gondolták, mindenkit megillet az ártatlanság vélelme.

Nem dolgoznak vele tovább

“Én csak annyit szeretnék elmondani az ügyről, hogy amint megszületett az ítélet, az elnökség tagjaival egyhangúlag úgy döntöttünk, a továbbiakban nem tartunk igényt a tréner munkájára” – közölte az egyik elnökségi tag.

Ártatlannak mondja magát

A lap arról is írt, hogy amikor Gy. Csabától valaki megkérdezte, hogy mit gondol az ügyével kapcsolatban, az edző röviden azt válaszolta, hogy ártatlan. Úgy fogalmazott: „Egy állítás áll szemben egy tagadással”. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: BudaPestkörnyéke