Biztató hírek érkeztek a négyéves gyermek állapotáról, aki lángoló gödörbe esett szombaton Nagykállón. A kisfiút életveszélyes állapotban, mentőhelikopter szállította a budapesti Bethesda Gyermekkórházba. Mint később kiderült: testének 40 százalékán másodfokú égési sérüléseket szenvedett. A fiú szülei vasárnap délután elmondták, gyermekük már nincs életveszélyben, a gyógyulás azonban évekig eltarthat.

Az egész teste lángolt

A Kékvillogó.hu számolt be arról, hogy életveszélyes égési sérüléseket szenvedett egy négyéves gyermek, miután belezuhant egy gödörbe, melyben rongyok égtek. A kisfiú az udvaron szaladgált, amikor megtörtént a baj. Az eset szombaton történt a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nagykállón. Az egyik szomszéd látta, hogy mi történt és arról számolt be, hogy a fiú egész teste lángolt. Végül egy felmosóvödörből öntöttek rá vizet, majd zuhannyal locsolták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

„Nagyon megijedtem”

„Annyit láttam, hogy lángolt a feje, a teste összevissza égett. Én nagyon megijedtem. Láttam, hogy belecsúszott a gödörbe, és akkor mondtam az édesapjának, hogy gyorsan húzza kifele. Én addig beszaladtam a szobába, és vizet kerestem, hogy leöntsük a gyereket” – mondta a szemtanú.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Vízzel locsolták

„Olyan sötét volt, hogy nem láttam semmit sem, így hirtelen felkaptam a felmosóvizet, és akkor az édesanyja már szalad a gyerekkel, és úgy öntöttük rá a felmosóvizet” – tette hozzá a Tényeknek.

Viharos volt az idő

A helyszínre mentőhelikopter érkezett, ám a viharos időjárás miatt nem tudott felszállni, így egy részen autóval vitték a gyermeket, majd Hajdúnánásról szállt fel vele a helikopter.

Budapestre vitte a mentőhelikopter

A kisfiút a budapesti Bethesda Gyermekkórház égési osztályára szállítotték. Nagyon durván megégett: testének 40 százalékán másodfokú égési sérüléseket szenvedett. Később kiderült: a kisfiú az arca és felsőteste égett meg.

Már nincs életveszélyben

A történtek után a gyermek szülei rögtön vonatra szálltak, hogy a kisfiuk mellett lehessenek. Édesanyja az RTL Híradónak elmondta, hogy kisfiát megműtötték, és jelenleg már nincs életveszélyben, stabil az állapota.

Évekig tarthat a gyógyulás

A gyerek jelenleg altatásban van, és egy ideig még így is lesz. Az orvosi szakvélemény szerint a gyógyulás akár évekig is eltarthat. Jelenleg a legfontosabb az, hogy megakadályozzák a különböző fertőzéseket, illetve, hogy pótolják a folyadékot, amelyet az égés miatt elvesztett a gyermek.

Eljárást indított a rendőrség

A rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben, ám még senkit nem hallgattak ki gyanúsítottként. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a Bethesda Gyermekkórház. Fotó: archív