Engedélyt adott édesanyja elhamvasztására az a nő, akivel közölték a szolnoki kórházban, hogy a 93 éves asszony meghalt. Pár nap múlva azonban sürgősen behívták a kórházba a nőt, ahol tudtára adták az orvosok, hogy hiba történt, a 92 éves Molnár néni él. A valójában meghalt, majd elhamvasztott beteg földi maradványait viszont nem találják.

Összecseréltek két beteget

Mint megírtuk összecserélhettek két idős beteget a szolnoki kórházban. Az egyikük november 26-án meghalt, amiről azonban a másik beteg hozzátartozóit értesítették, akik intézkedtek is a hamvasztásról. 

Felhívta a kórházat

Csomor Mária múlt hétfőn felhívta a szolnoki Hetényi Géza kórházat, ahol Covidos édesanyját kezelték, és érdeklődött rokona állapotáról. „Jöjjön nyugodtan, az édesanyja már meggyógyult a koronavírusból, felkerült hozzánk a belosztályra. Jól van, épp az előbb etettem meg levessel, és holnap is én adom majd neki az ebédet” – mondta az asszonynak az ápoló.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Idegen nő feküdt az ágyban

Másnap az asszony vitte a kórházba az édesanyja kedvenc süteményét, a kedvenc gyümölcsét. Azonban amikor a nővér odavezette az ágyhoz, egy idegen nő, a 92 éves Ilonka néni nézett vissza rá.

Napokkal előtte meghalt

„Kiderült, hogy a 88 éves anyukám már napokkal előtte meghalt. Ráadásul összecserélték a kórlapját Molnár néniével, akinek a lánya már el is hamvasztatta az én édesanyámat” – mondta a naphire.hu-nak Csomor Mária.

Kínosan érzi magát a másik család

Valójában örülnie kéne a 92 éves mezőtúri Molnár néni lányának, hogy a halottnak hitt édesanyja mégis él. Az asszony mégsem boldog, sőt, még ő érzi kínosan magát, amiért a rokonokat már értesítette a mama haláláról.

Sürgősen behívták a kórházba

„Sosem felejtem el a múlt hét szerdát, telefonon hívott a szolnoki kórház vezetője, hogy sürgősen menjek be hozzá. Még autót is küldött értem – mondta a naphire.hu-nak Molnár néni lánya.

Közölték, hogy él az édesanyja

„Két főorvos is azzal fogadott, hogy olyan dolog történt náluk, ami addig soha. Előbb azt magyarázták, hogy két beteg iratait összecserélték. Végül csak kibökték, hogy az én halottnak hitt édesanyám él. Bevallom, sokkot kaptam a hírtől. Iszonyatot éreztem. Akkor én most kinek a holttestét hamvasztattam el?’ – mondta az asszony.

Sírógörcsöt kapott

Az idős asszony lánya sírógörcsöt kapott, alig tudott bemenni abba az épületbe, ahol a korábban halottnak hitt édesanyja feküdt.

Harag van a szívében

„Másfél hétig gyászoltam őt a kórház tévedése miatt. Szeretnék örülni a tévedésnek, de tombol a harag a szívemben. Értesítettem a rokonokat a tragédiáról, és kiderült, hogy nem kellett volna…” – mondta az asszony.

Téves diagnózis?

A nő azt állítja, a halottnak vélt édesanyja zárójelentésében az áll, hogy az idős asszony halálát koronavírus okozta tüdőgyulladásban halt meg. A dokumentumon olyan gyógyszerek szerepelnek, amelyet édesanyja sosem szedett – írja a BudaPestkörnyeke.hu

Senki nem tudja, hol vannak a hamvak

A valójában meghalt 88 éves idő nő lánya két nappal ezelőtt ezt mondta: „A kórházban még mindig nem tudták megmondani, hol van. Se a holttestét, se a hamvait, se a papírjait nem kaptam meg. Ráadásul az ápolók elmondása szerint nem két, hanem három beteg papírjait keverték össze”.

Nincs felelős

Egyelőre nincs felelőse a botrányos esetnek. A kórház nem válaszol a sajtó megkeresésére, azt mondják, folyik egy belső vizsgálat, amelynek lázártáig nem áll módjukban nyilatkozni. Talán a rendőrség majd kideríti, mi is történt valójában.

Kiemelt kép: illusztráció