Civil autókkal csaptak le a szabályszegőkre Kaposváron: az összehangolt akció keretében a város vonzáskörzetében, 37 szabálysértővel szemben léptek fel a somogyi rendőrök.

Civil autókkal ellenőriztek

A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei 2021. augusztus 26-án a somogyi megyeszékhely, valamint a környező települések forgalmát ellenőrizték civil- és járőrautókkal. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az akció célja

Az akció célja az agresszív, a sebességet túllépő járművezetők, a többi közlekedőt veszélybe sodró, illetve hátrányba hozó szabálytalanságokat elkövető autósok forgalomból való kiszűrése volt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

FRISS!

Záróvonal figyelmen kívül hagyása

A rendőröknek többek között az elsőbbségadási szabályok megsértése, az előzési tilalom, és a záróvonal figyelmen kívül hagyása, a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata, valamint a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt kellett intézkedniük. Az ellenőrzést öt civil gépkocsi, egy járőrautó és egy drón segítette.

Sebességtúllépés

A megengedett legnagyobb sebességet öt esetben lépték túl az autósok. A legsúlyosabb mértékben az a személyautós szegte meg a szabályokat, aki Kiskorpád belterületén, az adott útszakaszra vonatkozó 50 km/óra megengedett legnagyobb sebesség helyett 112 km/óra sebességgel közlekedett.

Ez is érdekelhet:

Lesznek még hasonló akciók

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket.

Erre kérnek mindenkit

Kérjük a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat! Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a szabályokat áthágva, azokat megkerülve vezetnek! A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: police.hu