Négy év után sem enyhül a Radics család fájdalma, miután ötéves kislányukat agyonnyomta az óvodai mászóka. Mercedes édesapja szerint elhunyt kislánya testvérében él tovább. Felelősök egyelőre nincsenek, pár hete emeltek vádat az ügyben négy ember ellen.

Szörnyű tragédia

Az ötéves Mercédesz tragédiájáról a Kekvillogo.hu is írt. Az eset 4 évvel ezelőtt történt Csányon. A kislány boldogan játszott a helyi óvoda egyik mászókáján az unokatestvérével, amikor utóbbi hirtelen leugrott a játékról, amely ennek hatására Mercédesszel együtt eldőlt, agyonnyomva a kislányt.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Küzdöttek az életéért

Az anyuka az óvoda kerítésén túlról nézte végig, ahogy a mentők egy órán keresztül küzdenek Mercédesz életéért. Az eset után többen azt mondták, évek óta tudni lehetett, hogy rossz állapotban vannak a játékok, így addig is csak a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Lincshangulat alakult ki

Néhány órával a tragédia után dühös emberek akarták számon kérni a polgármestert a tragédia miatt. A felháborodott tömeget éppen a halott kislány édesapja intette nyugalomra, mondván, a felelősök megbüntetése a bíróság feladata.

Korhadtak voltak a játékok

A korhadt játék nem volt karbantartva, és több szabályt is megszegtek az átépítésekor, ezért zuhant rá a gyerekre – mondta el most a család jogi képviselője a tragédia után.

Vádat emeltek

A tragédia után vizsgálat indult: a polgármestert és a község volt jegyzőjét gyanúsítottként hallgatták meg. Az ügy azóta sem zárult le, így nem derült ki, ki a felelős Mercédesz haláláért. Csupán a hetekben emeltek vádat a két feltételezett felelős, a volt intézményvezető és a polgármester ellen.

Nem enyhül a fájdalom

A tragédia után nemsokkal a kislány nagyapja is meghalt, a család szerint a férfit a bánat vitte sírba. Radicsék fájdalma azóta sem csillapodott. Hetente többször is kimennek a kislány sírjához.

Az unokáját is ő neveli

Radics Béla a négy saját gyermeke mellett az egyik nagylánya három hónapos babáját is neveli. Úgy véli, akkor szép az élete, ha zsibongás, önfeledet gyerekkacaj veszi körül. Persze egyik csemetéje sem pótolhatja Mercédeszt, mégis úgy érzi, a most ötéves Dzsenike sokat segít neki a gyász feldolgozásában.

Álmában játszanak

’Az álmomban sokat játszom Mercivel nyuszisat és karácsonyosat. Tudom, hogy ő a testvérem volt. Ő tanít engem babázni” – mondta a Borsnak az elhunyt kislány testvére.

Mintha ikrek lennének

„A telefonom kijelzőjén máig Merci látható, de igazság szerint elég lenne Dzsenire ránéznem. Akkora a hasonlóság, mintha ikertestvérek lennének” – mondta sírva a még mindig gyászoló édesapa.

Ugyanabba az óvodába jár

Dzsenike egyébként ugyanabba az óvodába jár, amelyikben a testvére halálos balesetet szenvedett. „Eleinte nem egyeztünk bele, hogy oda járjon, hiszen felszínre törtek az érzelmek, és egyébként sem bíztunk az intézményben. Mikor azonban megtudtuk, hogy a lányom óvónénije a szomszédasszonyunk lesz, megnyugodtunk”.

Új játékokat hoztak

Négy évvel a baleset után a kidőlt mászóka nyomait már eltüntették, az óvoda udvarán új játékok állnak a gyerekek rendelkezésére. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: ez a mászóka okozta a kislány halálát