Egymást mentette két gyerek a száguldó vonat elől Győr egyik városrészén, miután a síneken próbáltak átkelni. Nagy szerencséjük volt a fiúknak, csak a biciklijük bánta.

Két kisgyerek ment át a síneken

Október 8-a csütörtökön Ménfőcsanakon, a Kisdobos utcánál a vágányokon szabálytalanul ment át két gyerek, biciklijeiket tolva.

Két kerékpárt sodort el a vonat

Azonban épp akkor érkezett a Balatonszentgyörgyről Győrbe tartó InterRégió járat, amely elütött két kerékpárt. A biciklik a motorvonat alá szorultak.

Két gyerek megúszta

A gyerekek nem sérültek meg az eset során. A Magyar Gyermekmentő Alapítvány Facebook-posztjából az is kiderült, hogy a két gyerek egymást mentette a végzetes balesettől.

Nincs vasúti átjáró

A baleset egy aluljáró közelében olyan pályaszakaszon történt, ahol nincs szintbeli vasúti átjáró. A rendőrségi helyszínelés ideje alatt Győrszemere és Győrszabadhegy között szünetelt a vasúti forgalom.

A helyszínelés befejezése után újraindulhatott a vonatforgalom, Győr-Celldömölk vonalon késő estére áll helyre a menetrend.

<

Figyelmeztetik az iskolások

A Győri Rendőrkapitányság kiemelt baleset-megelőzési előadója, Makai Zsuzsanna rendőr őrnagy a Kisalföld.hu-nek elmondta, hogy a jövő héten a ménfőcsanaki iskolában tart előadást a gyerekeknek arról, hogy csak a kiépített átjárót szabad használni a vasúti síneken való átkelésnél, erről a KRESZ szigorúan rendelkezik.

<

Kényelemből használják ezt az utat

„Sajnos, gyakran megpróbálják lerövidíteni az utat felnőttek és gyerekek egyaránt, ezekből pedig már nem egy tragédia született. Szerencsére ezúttal senki nem sérült meg. A vonatnak vészfékeznie kellett, akkor is sérülhettek volna meg az utasok, de nem lett baj” – nyilatkozta Makai Zsuzsanna.

<

Fülhallgató miatt halt meg egy fiatal lány

A Kekvillogo.hu is beszámolt arról, hogy nemrég Budapesten, a fülhallgatója miatt nem hallotta a tinédzser, hogy felé robog a vonat, azonnal elcsapta az érkező szerelvény. Senki sem éri, miért sétálgatott a lány 300 méterre az állomástól az üzemi területen, ráadásul fülhallgatóval a fülén.

<

A vonat a 14 éves lányt halálra gázolta.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook