Egymást mentette két gyerek a száguldó vonat elől Győr egyik városrészén, miután a síneken próbáltak átkelni. Nagy szerencséjük volt a fiúknak, csak a biciklijük bánta.

Két kisgyerek ment át a síneken

Október 8-a csütörtökön Ménfőcsanakon, a Kisdobos utcánál a vágányokon szabálytalanul ment át két gyerek, biciklijeiket tolva.

Két kerékpárt sodort el a vonat

Azonban épp akkor érkezett a Balatonszentgyörgyről Győrbe tartó InterRégió járat, amely elütött két kerékpárt. A biciklik a motorvonat alá szorultak.

Két gyerek megúszta

A gyerekek nem sérültek meg az eset során. A Magyar Gyermekmentő Alapítvány Facebook-posztjából az is kiderült, hogy a két gyerek egymást mentette a végzetes balesettől.

Nincs vasúti átjáró

A baleset egy aluljáró közelében olyan pályaszakaszon történt, ahol nincs szintbeli vasúti átjáró. A rendőrségi helyszínelés ideje alatt Győrszemere és Győrszabadhegy között szünetelt a vasúti forgalom.

A helyszínelés befejezése után újraindulhatott a vonatforgalom, Győr-Celldömölk vonalon késő estére áll helyre a menetrend.

Figyelmeztetik az iskolások

A Győri Rendőrkapitányság kiemelt baleset-megelőzési előadója, Makai Zsuzsanna rendőr őrnagy a Kisalföld.hu-nek elmondta, hogy a jövő héten a ménfőcsanaki iskolában tart előadást a gyerekeknek arról, hogy csak a kiépített átjárót szabad használni a vasúti síneken való átkelésnél, erről a KRESZ szigorúan rendelkezik.

Kényelemből használják ezt az utat

„Sajnos, gyakran megpróbálják lerövidíteni az utat felnőttek és gyerekek egyaránt, ezekből pedig már nem egy tragédia született. Szerencsére ezúttal senki nem sérült meg. A vonatnak vészfékeznie kellett, akkor is sérülhettek volna meg az utasok, de nem lett baj” – nyilatkozta Makai Zsuzsanna.

Fülhallgató miatt halt meg egy fiatal lány

A Kekvillogo.hu is beszámolt arról, hogy nemrég Budapesten, a fülhallgatója miatt nem hallotta a tinédzser, hogy felé robog a vonat, azonnal elcsapta az érkező szerelvény. Senki sem éri, miért sétálgatott a lány 300 méterre az állomástól az üzemi területen, ráadásul fülhallgatóval a fülén.

A vonat a 14 éves lányt halálra gázolta.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook