A rendőrség közlése szerint a sofőr az M1-es autópálya 112-es kilométerszelvényénél lévő lehajtóban karambolozott, este 10 óra körül.

Meg akarták állítani a rendőrök

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei – A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Illegális Migráció Elleni Osztály információi alapján – az M1-es autópályán akartak megállítani egy személygépkocsit 2022. december 18-án 22 óra körül. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem állt meg az autós

A jármű a rendőrök jelzését figyelmen kívül hagyta, majd az autópálya 112-es kilométerszelvényében – eddig ismeretlen okok miatt – felborult. 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rengetegen ültek a kocsiban

Az autóban a 23 éves szerb sofőrön kívül további tíz, magát afgán állampolgárnak valló külföldi utazott. Az utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Mindenki megsérült

Az elsődleges adatok szerint a járműben utazó személyek mindegyike megsérült, ellátásukról a mentőszolgálat munkatársai gondoskodtak.

Eljárást indítanak

A rendőrök a járművezetőt elfogták és – orvosi ellátásukat követően – a migránsokkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják. A sofőrrel szemben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indít, a migránsokat pedig meghallgatásukat követően, a hatályos magyar jogszabályok értelmében a rendőrök visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Hárman meghaltak

Mint ahogy azt mi is megírtuk, augusztusban hárman meghaltak, nyolcan pedig megsérültek Bács-Kiskun megyében, egy közúti balesetben.

Embercsempész okozhatta azt a balesetet is

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy grúz férfi akart tizenöt illegális migránst átcsempészni a határon kocsival, de Bócsa közelében összeütközött egy másik kocsival.

Ez a sofőr sem állt meg a rendőröknek

A rendőrök éjjel kettő körül Tázlár belterületén akartak igazoltatni egy Hyundai-t, ám a sofőr megállás nélkül, nagy sebességgel továbbhajtott. A jelenlegi adatok alapján az autót vezető férfi az 54-es út kereszteződéséhez érve sem lassított, és úgy akart kikanyarodni a főútra, hogy nem biztosított elsőbbséget a védett úton Kecskemét felé haladó Mercedesnek, ezért összeütköztek.

Az árokba borult

A járőr a helyszínre érve a járműveket már az árokba borulva találta, amelyek a baleset következtében kigyulladtak. A 15 migránst szállító Hyundai grúz sofőrjét a helyszínen elfogták.

Hárman meghaltak

A határsértők közül ketten a helyszínen bennégtek a járműben. A két kocsiban utazók közül tizenkét főt vittek kórházba szállítottak, közülük egy határsértő szintén meghalt. Négyen úszták meg sérülés nélkül a tragédiát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a baleset/police.hu