A polírozás során a fő cél, hogy a jármű újra a régi fényében csillogjon. Elsőre egy nagyon egyszerű folyamatnak tűnik, de a gyakorlatban több tényezőre is oda kell figyelni. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen eszközöket használunk. Szerencsére ma már minőségi termékek közül válogathatunk.

A polírozás menete és eszközei

A beszerzés egyszerűen megoldható, elég megnézni az autofestekszeged.hu políranyagok kínálatát, és máris megvásárolhatunk minden olyan eszközt és kiegészítőt, ami a polírozáshoz szükséges. Gyakran felmerül azonban a kérdés, hogy pontosan mi az, ami mindenképpen kell a művelethez? Mi a célja a polírozásnak? Általában két fő eszközre van szükség: polírpaszta, polírszivacs vagy párna. Ha szükséges, még mikroszálas kendőt is használhatunk, hogy még szebb, fényesebb legyen a felület.

Ha polírozásról van szó, akkor általában kétféleképpen lehet megoldani: gépi és kézi módszerrel is elvégezhetjük. A műveletnek több célja és előnye lehet. Az első természetesen az adott felület simítása, amely során eltávolítjuk a kisebb karcolásokat, egyenetlenségeket és horpadásokat. Járművek esetében a karosszéria fényezésnek a javítása is lehetséges ezzel, amikor a festett felületen a festékréteg felszínét polírozzuk. Ennek eredményeképpen a festék jobban fog ragyogni, az egész jármű vonzóbb megjelenést kap majd.

A polírozás segítségével tisztíthatjuk, ápolhatjuk a felületet. Eltávolítjuk az összes szennyeződést, koszt, rovarmaradványt a járműről vagy adott tárgyról, ezzel felfrissíthetjük az egész karosszériát is akár. A polírozás egyfajta védőréteget is létrehoz a felületen, aminek köszönhetően a környezeti hatásoknak is ellen fog állni, nehezebben fognak kialakulni szennyeződések, így hosszabb távon őrzi meg tökéletes megjelenését.

Válasszunk minőségi eszközöket

Függetlenül attól, hogy az autó külsejének, belsejének vagy egy adott alkatrészének az ápolásáról beszélünk, azt mindig csak minőségi kiegészítőkkel szabad végrehajtani. Igaz ez a polírpasztára és a polírszicsavra, párnára is.

Ha rosszul választunk, azzal a fényezés, felületsimítás sem lesz megfelelő. Érdemes mindig elkerülni a feltűnően olcsó termékeket, mert azoknál fennáll a veszélye annak, hogy még kárt is teszünk az autó karosszériájában.

A polírozás menete

Az első lépés mindig a felület előkészítése, ahol eltávolítjuk a nagyobb karcokat, horpadásokat és a szennyeződéseket letakarítjuk. Utána felvisszük a polírpasztát, érdemes kis mennyiséggel kezdeni. Kézi polírozás esetén körkörös mozdulatokkal egy polírszivaccsal, párnával eldolgozzuk az adott felületen a pasztát. Ha ez megvan, ellenőrizzük, hogy megfelelő-e a polírozás, ha nem vagyunk elégedettek, akkor megismételjük az előző lépést.

Végül letisztítjuk a felületet és már kész is van a gyönyörűen csillogó karosszéria, ami jobban mutat, mint új korában.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: autofestekszeged.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.