Amint arról a Kékvillogó is beszámolt a kábítószerek piacán kokainra szakosodott szereplőket, az eladót, az őt segítő feleséget, a futárt és a piramis csúcsán lévő két szállítót, hosszas előkészületet követően, összehangolt akció során fogták el a rendőrök. A Nemzeti Nyomozó Iroda Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály munkatársainak a felderítésben Pest megyei rendőrök, az elfogásban a TEK speciális egységei segítettek. Egymást közt pedig csak „Napi Főnyeremény”-ként emlegették a rablási detektívek azt a 46 éves budapesti férfit, akit a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei fogtak el. Mindennel is foglalatoskodott, kapcsolatban állt a kötözős rablókkal, kábítószerben is utazott – a gyanú szerint.

A kötözős rablássorozat felderítése

A kötözős rablássorozat felderítésén évek óta dolgoznak a Pest megyei nyomozók. Eddig elért eredményeikről a police.hu már több ízben is beszámolt, legutóbb július végén írták meg, hogy egy négy évvel ezelőtti rablás csuklyás, fegyveres támadóit azonosították a Pest megyei nyomozók, a közben beesett információk alapján megoldottak egy másik, 10 évvel ezelőtti bűncselekményt is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az előzményekről itt írtunk:

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

C. Zsolt és a kötözős rablók

Most a folyamatosan halmozódó információk alapján egy idő után körvonalazódott, az erőszakos bűncselekmények mellett kábítószer-kereskedelem is többük bűnlajstromára írható. Ezt a vonalat – mintegy az alapügy mellékvágányaként – követve jutottak el C. Zsolthoz, aki szoros kapcsolatot ápolt a kötözős rablókkal, miközben drogkereskedelmét virágoztatta embereivel.

A célszemélyek elfogása

A magyar rendőrök többször megakasztották szállítmányait, a több mint 270 kilónyi kábítószer piacra kerülése a Nemzeti Nyomozó Iroda, a Zala, valamint a Pest Megye Rendőr-főkapitányság munkatársai közötti információs adok-kapoknak volt köszönhető. Mivel a különböző rendőri egységek nyomozásaiban rendre ugyanazok a nevek bukkantak fel, egyértelmű volt, hogy az összegyűjtött adatokat egymással megosztva gyorsabban és hatékonyabban tudják a szerteágazó hálózatot felszámolni. A lefoglalt drogok és a kellő mennyiségű bizonyíték begyűjtése után következhetett a célszemélyek elfogása.

Videón a mostani rajtaütés

Kattant a bilincs

A 2021. szeptember 29-ére időzített rajtaütés három előállítást hozott. A „Napi Főnyeremény”-nek nevezett, a hálózat működtetőjeként számon tartott C. Zsolt, a szállításban közreműködő, 21 éves D. Sándor, valamint a „kertészeti” tevékenységet űző, 51 éves H. Zsolt került bilincselt csuklókkal fogdára. Azóta a bíróság elrendelte mindhárom, kábítószer-kereskedelem bűntettével meggyanúsított férfi személyi szabadságának korlátozását, írja a police.hu.

Átkutatták a lakásokat

A Pest megyei rendőrök átkutatták az elfogottak lakásait, pénzt, nagy értékű órákat, gépkocsikat foglaltak le, köztük azt a járművet, amely a kamionok rakterében hazánkba szállított kábítószer itthoni terítését szolgálta.

Öt szökésben lévőt még mindig keresnek

A nyomozás még mindig nem ért véget, hiszen öt szökésben lévő férfi ellen jelenleg is elfogatóparancs van érvényben. A kábítószer-kereskedelem bűntettével összefüggésben továbbra is kutatnak Balás Tibor AndrásBalás Ádám Tibor, Zincsenko Dimitrij, Dobák Sándor, valamint Jakab Zoltán után.

Ezt kéri a rendőrség

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, aki hasznos információval tudja segíteni az ismeretlen helyen tartózkodók elleni hajszát, tegyen bejelentést a Telefontanú 06-80-555-111 zöldszámán, vagy a 112 segélyhívón. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: police.hu