A bíróság szerint kevés az, hogy valószínűleg a román állampolgárságú férfi volt a gyilkos, száz százalékos bizonyosság kell. A nőnek gyakorlatilag nem maradt ép csontja, lábait úgy eltörte a tettes, hogy akkor sem tudott volna menekülni a romos épületből, ha még képes lett volna rá.

Husánggal és jégkaparóval

Jogerősen is felmentették azt a román állampolgárságú férfit, aki a vád szerint brutális kegyetlenséggel, husánggal és jégkaparóval agyonverte élettársát a Marina parton 2017. decemberében – értesült a Kélvillogó.hu. Az ugyancsak felmentő elsőfokú ítéletet még tavaly júliusban emelte jogerőre a Fővárosi Ítélőtábla, de a határozat valamiért nem került nyilvánosságra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Öt üveg bort ittak meg

A vádirat szerint az akkor 42 éves férfi és az egy évvel idősebb nő egy hajléktalanok által lakott romos téglaépületben élt a 13. kerületi Turóc utcában. Mindketten rendszeresen ittak, a férfi kábítószerezett is. 2017. december 11-én este legalább öt üveg bort ittak meg, de már napközben is fogyaszottak alkoholt. A részeg férfi a vád szerint ekkor olyan brutálisan megverte a nőt, hogy az a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem maradtak ép csontjai

A Kékvillogó.hu birtokába jutott ítéletben részletesen ismertetik, milyen sérüléseket szenvedett el az asszony. Ezeket felsorolni is nehéz: orrcsonttörés, bordatörés, bevérzések, a tüdő zúzódás, sípcsont – és szárkapocscsont törés. Utóbbi esetében a csontok is elmozdultak, ezért az áldozat akkor sem tudott volna menekülni, ha még tud járni.

Egyértelmű, ki volt a gyilkos. Vagy mégsem?

Dacára annak, hogy a vád alapján teljesen egyértelműnek tűnt, hogy a gyilkos a nő élettársa volt, a bíróság ezt nem látta száz százalékosan bizonyítottnak. Mint megtudtuk, a vád több ok miatt is megbukott, ezeket ismertetjük röviden.

Mire felébredt, ott feküdt holtan

A román férfi az első perctől kezdve tagadta a gyilkosságot. Azt vallotta, hogy azon a bizonyos estén ittasan és altató bevétele után lefeküdt aludni, és reggel, amikor felkelt, ott találta holtan élettársát. Ruhája akkor lett véres, amikor próbálta újraéleszteni a nőt. A férfi egyébként korábban valószínűleg már megverte bottal a nőt, de a bíróság szerint ebből nem következik egyenesen, hogy ő is ölte meg.

A kamerafelvétel sem bizonyítja

Az elhagyatott épületbe, ahol a holttestet megtalálták, volt másik bejárat is. A gyilkos ezen keresztül is bejuthatott, vagyis nem perdöntőek azok a kamerafelvételek, amelyek alapján valószínűsítették, hogy a nő halálának idején csak a vádlott és a sértett voltak az épületben. Akár olyasvalaki is bemehetett, aki a kamerafelvételeken azért nem látszódott, mert nem került azok látóterébe.

A véres farmernadrág

Nem lehetett bizonyítani, hogy a véres farmernadrágot a gyanúsított viselte, valamint az sem volt egyértelmű, hogyan került rá a nő vére. Fontos tényező volt az is, hogy más, ismeretlen férfi DNS-ét is megtalálták azokon a bűnjeleken, amikkel szó szerint összetörték az áldozat csontjait.

Valaki verekedést látott aznap

Az eljárás során több tanú is meghalt, akiket újra ki kellett volna hallgatni. Az is furcsa volt, hogy egy tanú az utcán is látott verekedést azon a napon. Azt mondta, két farmernadrágos férfi bántalmazott egy magzati pózban védekező ismeretlent.

Ő lehetett a gyilkos, de ez kevés

A bíróság egy pillanatig sem vonta kétségbe azt, hogy a nőt brutálisan agyonverték, vagyis hogy különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette történt. Azonban a bűnösség megállapításához kevés az, hogy valószínűleg a román élettárs volt a gyilkos. Ehhez száz százalékos bizonyosság kellett volna, de nem zárható ki, hogy más volt a tettes. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Marina part- Fotó: Kékvillogo.hu/montázs