Felfegyverkezve elkövetett rablás miatt folytat eljárást a miskolci rendőrség két fiatalember ellen. Súlyosan bántalmaztak és kiraboltak egy középkorú férfit.

Miskolcon támadtak rá

A támadók a férfit vascsővel ütötték, majd a nyakához szorított késsel megöléssel fenyegették. A támadók végül gázpalackokat, televíziót, hordozható számítógépet zsákmányoltak, és elmenekültek a helyszínről – írja a rendőrség.

Fiatal támadók

A két gyanúsítottat, egy 26 és egy 19 éves férfit a helyszín közelében elfogták a rendőrök. Az RTL Híradójának az áldozat mesélte el, pontosan mi történt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A pincébe akartak bemenni

A férfi arra ébredt, hogy a két rabló éppen a pincéje ajtajáról próbálta leverni a lakatot. Papucsban és alsónadrágban ment ki az udvarra, megzavarta tetteseket, akik nem tudtak kijutni a kapun, ezért visszafordulva verni kezdték őt. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Rányomták az ajtót

„Mindenütt ütöttek, tele vagyok sérülésekkel, próbáltam a fejemet védeni” – mondta el a televízió riporterének az 55 éves áldozat, aki megpróbált bemenekülni a házba és bezárkózni, támadói azonban benyomták az ajtót.

Kést vettek elő

Odalökték a hűtőhöz, a késtartóból kivették a kést és a nyakához tartották, hogy márpedig ők kipakolnak mindent, ha már bent vannak.

Ők azok

Menekülni akart

Miközben a rablók szétszedték és szétdobáltak, ami mozdítható volt a házában, ő csak arra gondolt, hogy valahogy ki kell jutnia innen, és közben sikerült a telefonját az ágy matraca mellé csúsztatnia, hogy adott pillanatban hívhassa a rendőröket.

Kirohant az utcára

Később még mindig a nyakához szorított késsel a pincéhez kísérték és kinyittatták vele a zárat. A tulajdonos ezután tudott kihasználni egy kínálkozó pillanatot, magához vette a telefonját, kiszaladt az utcára és onnan hívta a rendőröket.

Kapott segítséget

Később egy közeli házban kapott menedéket, hiszen alig volt rajta ruha és már nagyon fázott.

Címlapfotó: a rendőrség felvétele.