Egy budai ház teraszában elrejtett fegyvereket és lőszereket foglaltak le a rendőrök a minap. Az ügy összefüggésben lehet a Döcher-üggyel és a csallóközi alvilági leszámoláskkal is.

Sok, sok fegyver

Valóságos fegyverarzenált foglaltak le a rendőrök a minap egy budai házban, az ügy összefüggésben állhat azzal az eljárással, ami a Turek becenévű D. Alex (korábbi nevén Haris Sándor) ellen folyik – értesült a hvg.hu.

Nyomoznak

A rendőrség annyit elismert, hogy lőszerrel visszaélés miatt nyomoznak. Arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, hogy december elején 2 embert hoztak hatalmas rendőri készültség mellett Budapestre.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Betonban volt

Az alvilági ügyekben jól értesült politikai lap most azt írja, hogy az említett házban a rendőröknek fel kellett törniük a terasz betonját, ami valóságos fegyverarzenált rejtett: géppisztolyokat, kézifegyvereket, hangtompítókat, maszkokat, golyóálló mellényeket.

A szálak 1999-ig nyúlnak vissza

A letartóztatásakor már építési vállalkozóként dolgozó D. Alexet, azaz Tureket azzal gyanúsítja a rendőrség, hogy 1999-ben az ő megbízásából ölte meg egy bérgyilkos a Csontkezű gúnynéven ismert Döcher Györgyöt.

Mi is az a Döcher-ügy?

A nyomozás adatai szerint 1999. február 2-án a Budapest XV. kerületében, a Szent Korona útján (közel az M3-as bevezető szakaszához) található egyik vendéglátóhelyen ismeretlen tettesek megöltek egy magyar és egy bolgár állampolgárságú férfit. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Októberi elfogások

A bizonyítékok alapján a bűncselekményt D. Alex és B. Karol szlovák állampolgárok követték el, akik ellen európai elfogatóparancsot adtak ki, amelynek alapján október 8-án D. Alexet Budapesten, míg B. Karolt ugyanazon napon Németországban elfogták a rendőrök – írta a rendőrség.

Gyilkosságért gyilkosság volt a kérés

A hvg.hu szerint a Döcher-gyilkosságot, Turek kérésére a szlovákiai magyar maffia vezetője, Sátor Lajos intézte. Cserébe azt kérte Turektől, hogy segédkezzen megölni riválisait, a szlovákiai magyar Pápay-klán tagjait. A 10 ember halálával járó leszámolás megtörtént, de a fegyverek azóta nem kerültek elé. Az cikk ennél tovább nem megy, azaz nem tudni, hogy a most megtalált fegyvereknek közük van-e a 13 évvel ezelőtti vérengzéshez.

Csontvázak egy gödörben

Sátor Lajos egyébként 2010-ben eltűnt, a szlovák rendőrség szerint megölték, de a holtteste még nincs meg. 2016-ban Szlovákiában rábukkantak egy sírgödörre, amelyben több csontvázat találtak, a csallóközi leszámolások résztvevői lehetnek benne – írta akkor a Blikk.

De ki beszélhetett a fegyverekről?

Most az sejthető, hogy Turek letartóztatása után, egykori üzlettársa B. is beszédesebb lett, emiatt juthattak el a nyomozók a minap megtalált fegyverekhez.

Címlapfotó: a rendőrség felvétele.