A rendőrök elfogtak egy 24 éves férfit és két társát, akik több alkalommal betörtek két salgótarjáni ingatlanba és több millió forintos kárt okoztak.

Meglátták őket

A Salgótarjáni Rendőrkapitányságra 2022. január 17-én 12 óra 15 perckor érkezett bejelentés, miszerint egy helyi épületbe ismeretlen személyek betörtek és azt megrongálva több értéket elvittek.  A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Faluról jöttek

A rendőrök hamarosan elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 24 éves karancsaljai, és 21 éves etesi férfit, valamint a 22 éves salgótarjáni nő társukat. A 24 éves férfit őrizetbe vették.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Videón a kihallgatás

Vittek amit csak tudtak

A 24 éves férfi és két társa 2021 júliusától 2022. január 18-ig több alkalommal törtek be egy salgótarjáni több emeletes ingatlanba.

Vittek amit csak tudtak

A férfi és társai a termekből radiátorokat, lámpatesteket, konnektorokat, villanykapcsolókat és vezetékeket, szellőztető rendszereket működtető villanymotorokat és a lift mozgatásához szükséges mechanikus szerkezetet eltávolították és azok egy részét ellopták, másik részét elszállításra előkészítették.

Máshol is portyáztak

A nyomozók megállapították azt is, hogy 2021. június 25. és 2022. január 18. előtti időszakban a 24 éves férfi és 21 éves társa több, míg nő társukkal egy alkalommal egy másik salgótarjáni telephelyre is betörtek.

Fosztogatták az autókat

A férfi és társai a helyszínen tárolt több személygépkocsi szélvédőjét kitörték, összesen 17 gépkocsi ajtaját, motorháztetejét erőszakkal kinyitották, azokból az alkatrészeket kiszerelték és azokat, valamint az ott tárolt járművek közül három személygépkocsit ellopták.

A zsákmány

A rendőrség felvétele

Sok dolgot megtaláltak náluk

A nyomozók a gyanúsítottak lakhelyén és egyéb tartózkodási helyén megtartott kutatás során az ellopott tárgyak egy részét megtalálták, és vagyonvisszaszerzés céljából tőlük gépjárműveket és egyéb vagyontárgyakat is lefoglaltak.