Állatkínzás miatt állítottak elő a rendőrök egy házaspárt Budapest XXI. kerületében. Egy ház udvarán állati tetemeket is találtak.

Elpusztult állatok

A járőrök bejelentés nyomán mentek ki egy csepeli családi házhoz, amelynek udvarán egy ló, egy kecske és egy házi disznó tetemét, és több legyengült, láthatóan rossz körülmények között tartott, ellátatlan állatot találtak. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Éheztették őket

A hatósági állatorvos elsődleges vizsgálata alapján egyértelműen megállapítható, hogy az állatok elhullását a táplálékhiány okozta.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Férj és feleség

A rendőrök az állatok tartásáért felelős 41 éves férfit és 46 éves feleségét a kerületi rendőrkapitányságra előállították, majd állatkínzás miatt kihallgatták.

A szörnyűséges körülmények

Az önkormányzatnak is lépnie kell

A legyengült állatok elhelyezése érdekében értesítették a kerületi önkormányzat illetékeseit.

Bírósági ítélet

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítéltek egy zalakarosi férfit, aki légpuskával többször is rálőtt egy háznál tartott kutyára, maradandó sérülést okozva az állatnak.

Idegesítette a kutya

Az eset még 2020 novemberében történt. A vádlott Zalakaroson gyalogolt a kezében egy lőfegyvernek nem minősülő légpuskával. Egy ház előtt elhaladva idegesítette őt az udvarban szabadon tartott hároméves staffordshire terrier keverék kutya ugatása, ezért több célzott lövést adott le rá, és az egyik el is találta az állatot.

Egy év fogház

A bíróság a történteket elismerő, a tárgyalásról lemondó vádlottat állatkínzás miatt jogerősen egy év, két évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte.

Címlapfotó: a rendőrség felvétele.