Szilasi Katalin még 2010-ben tűnt el, a lánya pedig több mint 11 évig nem tudott róla semmit. Korábban többször is fordult a rendőrséghez, szinte mindent tűvé tett az édesanyjáért, de mégsem sikerült a nyomára akadnia. Néhány hete azonban értesítették a lányát, hogy az asszony meghalt.

2010-ben tűnt el

Tavaly novemberben írtunk arról, hogy Török Józsefné, születési nevén Szilasi Katalin 2010-ben tűnt el nyomtalanul, hollétét homály fedte. Lánya, Kati azóta kereste édesanyját, már mindent tűvé tett érte, mégsem találta meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Zűrös férfiakkal ismerkedett

„Minden 2007-ben kezdődött amikor meghalt az édesapám. Anyut nagyon megviselte a dolog, ezért bánatában mindig egyre zűrösebb férfiakkal kezdett kapcsolatba, akik csak kihasználták, pénzt csaltak ki tőle, rosszul bántak vele” – mondta pár hónapja Szilasi Katalin lánya.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ki akarta rakni a lakásból

Az asszony 2010 környékén összejött azzal a férfival akivel utoljára látta a családja. A lány elmondása szerint a férfi borzalmasan viselkedett velük, el akarta intézni, hogy a két gyerekkel az utcára kerüljenek.

Telefonon sem tudta elérni az édesanyját

Akkoriban hiába hívta telefonon az édesanyját, nem engedték neki, hogy felvegye. Néhány éve sikerült beszélnie ezzel a férfival, akitől megtudta: édesanyjával Törökszentmiklósra költöztek, de már régen elváltak az útjaik.

Retteg a hírektől

„Már több mint 10 éve nem láttam az édesanyámat és már kezdem feladni a reményt, hogy még életben van. Akárhányszor azt látom a hírekben, hogy találtak valahol egy holttestet, attól félek, hogy anyu lesz az” – mondta tavaly novemberben Katalin lánya, aki többször kerestette a rendőrséggel is az édesanyját.

Meghalt a nő

Hosszas megpróbáltatások után végül idén január 3-án értesítették az újszászi önkormányzattól, hogy az édesanyja meghalt. A sokkoló hír után a nő nyomozásba kezdett, és kiderítette, hogy a szerettével az elmúlt évtizedben pontosan mi történt. A remény, hogy még egyszer újra láthatja, sajnos örökre szertefoszlott.

Befogadta őt egy család

„Édesanyám a békéscsabai kórházban hunyt el tavaly december 10-én, minket pedig a hónap elején értesítettek róla. Amikor bementünk a cuccaiért, találtunk egy telefonszámot, amit felhívtunk, így jutottunk el ahhoz a hölgyhöz, aki a halála előtti időszakban befogadta” – mesélte a Vasárnapi Blikknek megtörten Nagyné Katalin.

Hajléktalanként is élt

„A hölgytől megtudtam, hogy ezzel az emberrel 5 évig élhetett együtt. Onnan a határhoz került, ahol bántalmazták. Végül onnan is kidobták, így jutott Sarkadra, ahol állítólag egy ideig hajléktalanként töltötte a napjait. Végül 2020-ban segített neki ez a kedves család, akik be is fogadták magukhoz. Elszállásolták és bejelentették, hogy kapjon valamennyi pénzt. Hogy miért nem keresett fel engem, már sohasem fogom megtudni”.

Elhamvasztották az asszonyt

Az idős asszonyt azóta elhamvasztották, a családja pedig szeretné, ha a férje mellé helyeznék végső nyugalomra.  A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Összetört a lánya

„Szavakkal el sem tudom mondani, hogy mit érzek. Nagyon nehéz. Amikor kiderült, hogy nem láthatom többé, teljesen összetörtem. Annyira sírtam, hogy a fiaim alig tudtak megnyugtatni. Pedig korábban megvolt mindene, egy csaló viszont teljesen tönkretette a családot. Hiába próbáltam neki mondani, hogy csak a pénze kell neki, nem hallgatott ránk. Bárcsak most itt lenne velünk az édesanyám. Nincs olyan nap, hogy ne sírva aludnék el. Egyedül a családom ad némi erőt…” – mondta Katalin lánya.

Kiemelt kép: Szilasi Katalin