Vádat emeltek két férfi ellen, mert nyereségvágyból megölték áldozatukat, majd felgyújtották bári kastélyát. A bűncselekmény 2 évvel ezelőtt történt.

Összeégett holttest, rendőrségi magyarázkodás

Ahogy arról a Kékvillogó.hu már korábban beszámolt az orvosszakértői vélemény szerint halálra gyógyszerezhették gyilkosai azt a milliárdos vállalkozót, akinek összeégett holttestét 2020 augusztusában találták meg a Baranya megyei Báron. A rendőrség februárban visszautasította, hogy mulasztásuk miatt halt volna meg a férfi. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mit cáfolnak?

Az ügy érdekessége, hogy a mai rendőrségi tájékoztató előtt a police.hu-n megjelent egy írás. Ebben úgy fogalmaznak: Egyes sajtótermékekben olyan állítások jelentek meg, hogy a férfi halálához a budapesti rendőrök mulasztása is hozzájárulhatott. Ezt a Budapesti Rendőr-főkapitányság visszautasítja.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A családtagok másképpen látják

Blikk írt arról, hogy a nagyvállalkozó gyermekei többször kérték a budapesti és a mohácsi rendőrök segítségét, hiába. Ha így cselekedtek volna, lehet, hogy M. István még élne, mivel talán sikerült volna kimeteni a banda karmai közül. A történtekről a Privátkopó.hu közölt korábban cikksorozatot.

Élősködtek

Most már bíróság előtt van az ügy és a vádirat szerint a rendkívül jó anyagi körülmények között élő sértetten bűnözői csoportok “élősködtek”, miután a férfi az italhoz fordult élettársa 2018-as halálát követően.

Gyógyszerezték

A két vádlott 2020 tavaszán költözött be a sértett budapesti házába azzal az elhatározással, hogy megölik őt és megszerzik vagyonát. Ennek érdekében orvosi javaslat, ellenőrzés és a férfi tudta nélkül rendszeresen alkoholban feloldott gyógyszereket itattak vele – írták.

Kiforgatni a vagyonából

A vádlottak eközben is próbáltak hozzájutni a sértett vagyonához; például a tudta nélkül nagy mennyiségű fémhulladékot értékesítettek egyik cégének telephelyéről és értékpapírjainak egy részét is megpróbáltak eladni, csaknem 180 millió forint értékben.

Kastélyban

Miután a sértett 2020 júniusától gondnokság alá került, a vádlottak a Mohács közelében fekvő Báron álló kastélyába költöztették, ott gyakorlatilag fogva tartották, bántalmazták, otthonából több tízmillió forint értékben tulajdonítottak el bútorokat, borokat.

Ezért ölték meg

A sértettnek 2020 augusztusában Budapesten a rendőrségen, illetve a járási hivatalban is meg kellett volna jelennie, amit a vádlottak mindenképpen meg akartak akadályozni, ezért elhatározták, hogy megölik őt. Tervük részeként egyikük – társának meghagyva, hogy végezzen a sértettel – Budapestre utazott.

Így történhetett

A Báron maradt férfi az egyik éjszaka megfojtotta a sértettet, majd a kastélyban égésgyorsító anyagot locsolt szét, meggyújtotta, nagy tüzet okozva, majd saját szállására sietett, azt a látszatot keltve, hogy ott aludt.

Életfogytiglan

Az ügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból, aljas indokból vagy célból elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozta mindkét vádlottra – közölték.