Amint arról korábban beszámoltunk, vasárnap délután egy 37 éves fiatalember veszítette életét a szigligeti strandon. B. Viktor a párjával fürdőzött a tó északi partján, amikor hirtelen az események drámai fordulatot vettek. Az áldozat igazi hősként viselkedett, az unikornisos matracával jócskán elsodródott barátnője után sietett, őt akarta megmenteni.

Szerelmét mentette 

“Egy másik matracba kapaszkodva indult kimenteni a bóján kívülre kerülő párját, akit végül a vízimentők segítettek partra. Amikor a mentőőrök elindultak vele kifelé, visszanéztek, de addigra a fiatalember már lefordult a matracáról. Ha jól tudott volna úszni, valószínűleg nem a felfújható gumimatraccal evickélt volna a hölgy után” – mondta a Blikknek egy szemtanú.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

A vízmentők találtak rá 

Az ajkai férfi keresésében a vízimentők, s a vízirendőrök hajója mellett egy mentő katamarán is részt vett. Órákkal később, szonárral sikerült megtalálni a férfi holttestét, 150 méterre a parttól. Viktor a szerelmével Zsuzsannával  nagyon boldog párkapcsolatban élt. Mindennél jobban szerették egymást, az örömteli emlékeiket pedig büszkén osztották meg a közösségi oldalaikon. A férfi, élete árán is szerelmét próbálta megmenteni, amikor a nő bajba került. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nyomoz a rendőrség 

“Néhány hónapja alkottak egy párt és már össze is költöztek. A legboldogabb időszakukat élték, rengeteget kirándultak, sok időt töltöttek együtt. A testvére, akivel korábban egymás mellett éltek Ajkán, még fel sem fogta a történteket. Viktor csak minimálisan tudott úszni” – mondta az áldozat egyik gyászoló rokona. Hogy pontosan mi okozta a végzetes tragédiát, egyelőre nem tudni, de a nyomozók igyekeznek részletesen feltérképezni a történteket.

Sok a dolguk a vízimentőknek 

Egy hét alatt, a Balaton 44 strandján láttak el szolgálatot vízimentők, több tucat könnyű sérültnek segítettek. Mélyvízi mentési szakág eszközmentést és bajbajutottak mentését is végezte a Balatonon. Két alkalommal is motormeghibásodás miatt vontattak hajókat egy-egy kikötőbe, valamint Balatonlelle előtt egy homokpadra futott vitorlást vontatott le Alfa nevű mentőhajónk személyzete a mélyvíz felé a napokban – írja közösségi oldalán a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata. 

Veszélyben a vízibicikliző család 

A vízimentőkl az eset után, miközben tartottak vissza állomáshelyükre, észrevették, hogy egy vízibicikliző család távolabb került a parttól, mint azt a jogszabály engedi, ráadásul a felnőttek mellett 4 pici gyermek is van az eszközön.Mentőmellényt senki nem viselt, még az óvodás korú gyermeken is csak karúszó volt. Kollégáink elmagyarázták nekik, hogy ez nagyon veszélyes, amit a szülők szerencsére azonnal megértettek, és ki is bicikliztek a partra. 

Kajakozó fiúk

Később három kajakozó kamaszgyermek mentését végezték a Fonyód előtti vízterületen, akik szintén jóval távolabb kerültek a parttól, mint ahogyan azt a jogszabály engedi. A három fiú mobiltelefon nélkül indult útnak, és az egyik kajakba elkezdett beszivárogni a víz. Szerencsére egy vitorlás a közelben haladt el, és pusztán figyelmességből megkérdezte őket, hogy minden rendben van-e. A vitorlás vezetője riasztotta a vízimentőket, a fiúkat és a hajóikat a partra szállítottuk.A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció