És még mondja valaki, hogy legyen bizalma a magyar igazságszolgáltatásban! A korrupció vádjával börtönben ülő Schadl György a rácsok mögött ülve is százmilliókat kaszál, miközben a bíróság 200 millióra akarja büntetni. Ezt úgy tudta elérni, hogy az érdekeltségeit nem állították le, sőt még engedélyezték is neki, hogy azokat úgy alakíthassa át, hogy az neki továbbra is jó legyen. Ezek után nehéz elhinni, hogy a bírósági végrehajtó kamara körül nincs maffia.

Százmilliókat keresett a fogvatatása idején

2021 novemberétől két éven át, házi őrizetbe helyezéséig börtönben ült Schadl György, a végrehajtók korrupcióval vádolt korábbi elnöke, a letartóztatásának két éve alatt összesen 189 millió forintot keresett az érdekeltségébe tartozó, állami feladatot ellátó végrehajtói irodákkal – derült ki a társaságok friss pénzügyi beszámolóiból – írja a 24.hu. A Központi Nyomozó Főügyészség a vádemelésében egyebek mellett 200 millió forint pénzbüntetés kiszabását indítványozta a volt végrehajtói elnökkel szemben, tehát Schadl a börtönben ülve csaknem megkereste a lehetséges büntetés összegét. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Továbbra is dől a lé

A volt végrehajtó elnök a saját irodáján kívül a szintén vádlott felesége végrehajtói irodájában is rendelkezik tulajdonrésszel, és noha meggyanúsításuk után mindkettőjüket felfüggesztették, az irodák azóta is termelik nekik a pénzt. Erre azért van lehetőség, mert a Schadl házaspár irodáit helyettesítéssel más végrehajtók vették át, a helyettesekkel pedig mindketten úgy állapodtak meg, hogy azok 10 százalékos tulajdonrészt kaptak a végrehajtói irodáikban. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Van neve annak, aki engedélyezte

Schadl számára Takács Katalin, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) hivatalvezetője engedélyezte a cégátalakítást, vagyis azt, hogy az irodáját 10 százalékos tulajdonszerzés mellett egy másik végrehajtó működtesse tovább. A végrehajtók felügyeletét ellátó Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága, valamint az Igazságügyi Minisztérium is csendben van az ügyben.

Hiába a korrupciós vád, folytathatja a tevékenységét

A portal szerint érdekes körülmény az is, hogy Schadl Györgynek hét évre szóló végrehajtói megbízatása 2022-ben, a bebörtönzése alatt lejárt, ám ő azóta is szerepel a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar névjegyzékében, irodáját a büntetőper ellenére sem fosztották meg a folytatás lehetőségétől. A hosszabbítási kérelmekről a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága dönt.

A reptéren kapcsolták le

Schadl-t és feleségét 2021 novemberében a ferihegyi reptéren vették őrizetbe, több millió forint készpénzzel és diplomata útlevelekkel, amelyeket Völner Pál kérésére Szijjártó Péter állított ki Schadléknek. A végrehajtói kar korábbi 2021 novemberétől, 2023 novemberéig volt rácsok mögött, azóta ház őrizetben, otthonról figyeli az eseményeket.

Fizetett az államtitkárnak

A vád szerint Schadl György „korrupciós kapcsolatot alakított ki” Völner Pállal, az Igazságügyi Minisztérium államtitkárával, aki rendszeresen 2–5 millió forintot kapott tőle – összesen legalább 83 millió forintot. Az államtitkár cserébe vállalta, hogy a pozíciójából eredő befolyásával Schadl kéréseire elintéz konkrét ügyeket, például a jól jövedelmező végrehajtói kinevezéseket, hogy aztán Schadl a kinevezett végrehajtóktól cserébe elkérje az osztalékuk jelentős részét. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.