Viharos gyorsasággal fogta el a rendőrség Pest megyében azt a kamudoktort és segítőjét, akik a koronavírus elleni vakcinára hivatkozva csaltak ki pénzt egy idős asszonytól és lányától. A csalók azzal az alattomos húzással álltak elő, hogy azt mondták a párosnak, fizetni kell az oltásért.

Fehérbe öltözött a csaló

Igencsak felkészülten gondolta végrehajtani a csalást az a 33 éves férfi, aki 2021. január 31-én, délután fehér nadrágot, fehér pulóvert, szemüveget öltött, egy jegyzetfüzetet magához véve pedig beült társa mellé a kocsiba. A csalók elindultak az áldozataik felé, a Pest megyei Tápiószőlősre. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tápiószőlősön verték át áldozataikat

Idős asszonyhoz mentek

A csalók úti célja egy 79 éves asszony és gondnokság alatt álló lánya volt, akiktől egyébként a csalópáros női tagja már többször is kért kölcsön. Mivel ezúttal sem akart lebukni, ezért beszervezte az áldozatok számára ismeretlen férfit az akcióhoz. 

“Doktorként” jutott be a házukba

Amikor odaértek az asszony házához, kicsivel odébb leparkoltak: a nő maradt az autóban, a férfi pedig orvosként bemutatkozva bebocsátást nyert a házba. A férfi azzal állt elő a lakóknak, hogy a koronavírus elleni oltásért fizetni kell, sőt, ha nem oltatják be magukat, még büntetést is kaphatnak.

Megijedtek a büntetéstől

A 79 éves asszony és lánya megriadt az áldoktor szavai hallatán, ezért rögtön át is adtak neki 40 ezer forintot, mivel ugyanis a csaló azt mondta nekik, személyenként 20.000 forinttal lehet rendezni a helyzetet, és így, hogy fizettek, még a betegszállítást is elintézik nekik. A hitelesítés miatt a csaló kitépett egy lapot a jegyzetfüzetéből, és azon rögzítette a befizetést, majd távozott.

Társa több pénzre számított

Miután a férfi visszatért az autóhoz, a társa elégedetlenkedni kezdett, mivel neki ennél nagyobb összegre, úgy 90-100 ezer forintra lett volna szüksége. Ezt követően a csalók betértek egy boltba vásárolni, majd a nő azt tanácsolta a férfinak, hogy borotválkozzon meg és dobja ki a fehér nadrágot, ha esetleg kiderülne a csalás, ne ismerjék fel. Kiokosította, ha bárki gyanakodna, hazudja azt, hogy tűzifa iránt érdeklődött az asszony házánál.

Kinyomozták az ügyet

Amikor a rendőrök értesültek a csalásról, a ceglédi nyomozók rögtön munkához is láttak, amely során addig szűkítették a tettesi kört, amíg 2021. február 3-án előállították a páros mindkét tagját. A lakásukon tartott kutatások alkalmával le is foglalták a telefonjaikat, illetve megtalálták a fehér jelmezt is.

A férfi beismerte bűnösségét

Ugyan a 38 éves nő tagadta, hogy bűnt követett volna el, viszont a 33 éves társa részletes vallomásban ismerte be a bűncselekmény elkövetését.

Ezt a fehér nadrágot viselte a csaló

Fotó: Police.hu

Eljárás indult a csalók ellen

A ceglédi rendőrök a 38 éves nő és a 33 éves férfi ellen a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatják le a további eljárást.

Így fogták el a csalókat

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Részlet a rendőrségi videóból – Forrás: Police.hu