A karácsony után a húsvétot is börtönben töltheti a drogkereskedelemmel és -fogyasztással gyanúsított Herczeg Zoltán divattervező.

Hosszabbítás április 23-ig

A Fővárosi Főügyészség, egyetértve a nyomozást folytató Budapesti Rendőr-főkapitányság kezdeményezésével, indítványozta, hogy két hónappal hosszabbítsák meg Herczeg letartóztatását, egészen április 23-ig.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Befolyásolhatnák a nyomozást

Az indoklás szerint azért, hogy biztosítható legyen a gyanúsítottak rendelkezésre állása, illetve mert szabadlábra helyezésük vagy enyhébb kényszerítő intézkedés esetén befolyásolhatnák a nyomozást. A nyomozási bíró jövő héten dönt az indítványról – írta meg a Mandiner.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Októberben tartóztatták le

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy 2022. október 21-én letartóztatták Herczeg Zoltánt. Miután otthonában több grammnyi növényi törmeléket, valamint fehér port találtak, felmerült, hogy kereskedett is a tiltott szerrel. 

Sokat kell még várnia

A divattervezőnek várnia kell még, hogy kiderüljön: szabadulhat-e. A hírek szerint nem kommunikálhat a szerelmével sem.

Nem kommunikálhatnak

Mariann, Herczeg Zoltán párja elmondta a Blikknek, hogy nem kommunikálhatnak egymással. Nem elég, hogy nem látogathatja meg, még telefonon sem tarthatják a kapcsolatot. S ha mindez nem volna elég, még levelet sem írhat a számára.

Egyetlen dolgot tehet

Kizárólag csomagot küldhet, ám ennek szigorú szabályai vannak. Amennyiben minimálisan is túllépi a megengedett súlyt a küldemény, visszautasíthatják. A divatguru párja elárulta, legutóbb 10 dekával volt nehezebb a csomag, mint amennyi lehetett volna, így vissza is küldték azt neki.

Nem érti, miért nem tarthatják a kapcsolatot

Mariann számára nem világos, hogy mi az oka, hogy egyáltalán nem beszélhetnek, nem kommunikálhatnak. Biztos abban, hogy a divattervezőnek szüksége lenne a párjára. „Mi tökéletes szellemi partnerei vagyunk egymásnak, érezzük a másik rezdüléseit, tudjuk a gondolatait” – mondta a nő a lapnak.

Segíteni szeretne

Kétsége sincs Herczeg Zoltán párjának annak kapcsán, hogy tudna-e mondani olyat, ami segítené a divattervezőt ebben a nehéz helyzetben. A történtek után sem gondolkodott el a szakításon, azt mondta, kitart a párja mellett. Abban reménykedik, hogy a történet pozitív fordulatot vesz.

Velük kommunikálhat csak a divatguru

Herczeg Zoltán kizárólag az ügyvédjével és a szüleivel beszélhet. A szülőkkel napi tíz percben korlátozták a telefonbeszélgetés lehetőségét. A barátaival nem tarthatja a kapcsolatot, elutasításra kerültek ugyanis az ilyen kérelmek.

Ezt mondja az ügyvédje

A divattervező egyik barátja azt állítja, hogy az ügyvédje szerint jogosan kommunikálhatna ennél több emberrel a fogságból. Ez történhetne telefonon keresztül vagy levélben. Sem a barátoktól érkező indítványok, sem a fogva tartott kérvénye nem vezetett eddig eredményre.

Kénytelen volt a börtönben karácsonyozni

Herczeg Zoltán még az ünnepek előtt fellebbezett, hogy szabadlábon védekezhessen. A bíróság azonban helybenhagyta azt a döntést, amit az elsőfokú bíróság hozott meg. Felvetődött ugyanis, hogy elszökhet, elrejtőzhet, valamint megsemmisítheti a bizonyítékokat. Így az ismert divattervezőnek nem volt más lehetősége, rács mögött kellett töltenie az ünnepi időszakot. Most pedig úgy tűnik, Húsvétkor is rács mögött lesz. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Herczeg Zoltán – Forrás: Youtube/Nemzeti1TV