Súlyos baleset történt vasárnap este Budapesten, a 14. kerületi Kerepesi út elején, az Egyenes utcai átjáróban, ahol egy Csömör felől az Örs vezér tere felé haladó H9-es HÉV szerelvény elé kanyarodott egy Ford Focus kombi.

Hatalmas csattanás

A BudapestKörnyéke.hu tudósítója elmondta, a Ford párhuzamosan haladt a HÉV-vel az Örs vezér tere felé, majd a fénysorompó tilos jelzése ellenére jobbra kanyarodott. A gödöllői és csömöri HÉV továbbra is bal oldali közlekedésű, így befelé a bal oldali sínpáron érkezett a szerelvény, amely nagy erővel a Ford jobb oldalába rohant, majd métereken keresztül, majdnem a buszmegállóig tolta maga előtt az autót, amely közben kidöntötte a fénysorompót is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fotó a helyszínről:

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Helyszíni felvétel:

A tűzoltók vágták őket a kocsiból

A HÉV fedélzetén tartózkodó utasok és a vezető nem sérült meg, a Focusba viszont beszorult a jobb első utas, őt és a sofőrt a fővárosi hivatásos tűzoltók csak a bal oldali első és hátsó ajtó levágásával tudták kiszabadítani, majd kórházba szállítani.

Fotó a helyszínről:

Helyszíni felvétel:

Fotó a helyszínről:

Súlyos sérülések

Az utasnak a lába sérült súlyosan, a sofőr pedig nyak- és boka sérülést szenvedett. A H8 és H9 HÉV helyett üzemzárásig pótlóbuszok közlekedtek az Örs vezér tere és Cinkota között. Érdekesség, hogy a legutóbbi HÉV – autó balesetnél ezen a vonalon szintén a 936-os pályaszámú motorvonat ütközött. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép és belső fotók: Helyszíni felvételek – Forrás: G.K.