A kisfiú holttestét február nyolcadikán találták meg a Vas megyei Csepreg egyik családi házában. A többgyermekes családfő megpróbált végezni magával a történtek után, de megmentették az életét. A különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsított pár közösen nevelte az öt kiskorú gyermekét.

Szén-monoxid mérgezéshez mentek ki a mentők

A Vas megyei Csepregre, a Bartók Béla utcába, február 8-án riasztották a mentőket A helyszínre a katasztrófavédelem és a rendőrök is kiérkeztek, mivel először azt hitték, hogy szén-monoxid mérgezés történt, ezt azonban később kizárták. Egy két és fél éves kisgyerek holttestét találták meg a házban, illetve egy férfit – a kisgyerek apukáját. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Helyszínelés a háznál

Forrás: 112press

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Éheztették a gyereket

A gyermekek közül a 2019-ben született kisfiúk arcát és fejét rendszeresen ütlegelték, a földön fekvő gyermekbe pedig többször is belerúgott az anyja. A szoba hideg padlózatán egy pelenkában, ruha nélkül fekve hagyták aludni, és legalább négy hónapon keresztül tudatosan elmulasztották a gyermek táplálását, ami a gyermek testi leromlásához, továbbá gennyes tüdőgyulladás kialakulásához vezetett.

Tudták, hogy beteg a kisfiú

A gyanúsítottak észlelték a gennyes tüdőgyulladás tüneteit, illetve a gyermek romló állapotát, de ennek ellenére sem kértek segítséget, és orvoshoz sem vitték. Mindezek következtében a gyerek február hetedikén éjjel meghalt.

Szándékosan mulasztottak a szülők

A kisfiú halála elkerülhető lett volna megfelelő gondozás és ellátás esetén, és ha a gennyes légúti gyulladást időben kezelik. A bíróság korábbi tájékoztatása szerint a gyanúsítottak szándékosan elmulasztották a gondozási, ápolási kötelezettségüket, mert a gyermekük halálát kívánták.

Lánccal bezárt szobában tartották

Mindezeken túl a gyanúsítottak a nevelésük alatt álló gyermekek fejlődését is súlyosan veszélyeztették, mivel egy lánccal bezárt szobában tartották, és csak levegőzés céljából engedték ki őket, az ételt beadták nekik a szobába, de azt már nem ellenőrizték, hogy megeszik-e.

Széklettel volt tele a szoba

A legalapvetőbb higiéniai feltételeket sem biztosították a négy gyereknek. Nem takarítottak náluk, és a padlózat és a gyermekek ágya szeméttel, rothadó ételmaradékkal, vizelettel és széklettel volt szennyezett, ami miatt fertőzésveszély állt fenn.

Szemetes udvar

A gyermekek levegőzésére szolgáló udvar szeméttel, ételmaradékkal, rozsdás vashulladékkal volt szennyezett, emiatt ugyancsak fertőzésveszély állt fenn és balesetveszélyes is volt.

Napoking nem cserélték a pelenkáját

A gyanúsítottak az elhunyt gyereket csupán két alkalommal vitték el a számára előírt fejlesztő gyógytornára, de az otthoni gyakorlatokat nem végezték el vele, továbbá a halálát megelőző öt napban nem fürdették, és négy nappal a halála előtt cseréltek pelenkát rajta.

Meghosszabbították a letartóztatásukat

A napokban a Szombathelyi Törvényszék három hónappal hosszabbította meg a részbeni beismerő vallomást tevő gyanúsítottak letartóztatását. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: szülők a bíróságon – Forrás: rtl.hu