Annyira összeégett az M1-es tömegbaleset halálos áldozata, hogy csak az igazolványáról tudták azonosítani a rendőrök – erről beszélt N. Ádámot gyászoló édesapja. A 44 éves férfi feleségével és legkisebb gyermekével utazott, amikor belekeveredtek a porfelhőbe. Felesége és gyermeke kórházba került, ott tudták meg, hogy Ádám meghalt. 

Tömegbaleset az M1-esen

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, Magyarország egyik legnagyobb tömegkarambolja történt március 11-én, szombaton délután 14:30-kor az M1-es autópályán a zsámbéki lehajtónál, Herceghalom térségében. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez okozhatta a balesetet

A hatalmas szerencsétlenséget az okozhatta, hogy a közeli mezőgazdasági területekről a szél az autópálya felé fújta a port. A porfelhőben valószínűleg egy autós hirtelen fékezett, majd végeláthatalan ráfutásos baleset történhetett. 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rengetegen megsérültek

A balesetben összesen 41 gépjármű volt érintett. Egy 44 éves férfi életét vesztette, rajta kívül 39-en sérültek meg, ketten életveszélyesen, tizenketten súlyosan, huszonöten pedig könnyebben sérültek meg. 

Katasztrófafilmhez hasonló állapotok voltak az M1-esen

Forrás: MTI

44 éves férfi halt meg

A baleset áldozata négy gyermeket hagyott félárván. N.Ádám holttestére a szerencsétlenség után pár órával találtak rá. A 44 éves férfi egy kiégett kocsi alatt feküdt. A férfi édesapja még most is alig tud beszélni a történttekről. 

Egy gyerek utazott velük

„A baleset idején három kisunokánk velünk volt otthon, a fiammal és a párjával csak a legkisebb, kétéves gyermekük utazott. A felesége elmondása szerint az ütközés után ő csak arra koncentrált, hogy a fiukat kimentse, az ajtót ki kellett rúgnia, közben a kabátja is megégett” – mondta a Blikknek a gyászoló édesapa.

Felesége a gyermeket mentette

Ádámmal együtt utazó felesége vélhetően a nagy füsttől és a portól nem is látta a kavarodásban a férjét. Haláláról ő is csak késő este értesült a kórházban, ahova beszállították őket. „Abban a hitben volt, és abban bízott, hogy Ádámot egy másik intézménybe vihették, és jó ideig a rendőrök sem tudtak róla mit mondani” – mondta N. Ádám, édesapja.

Eltört a gyermek lába

A megözvegyül asszonyt és a lábtörés miatt begipszelt végtagú gyermeket néhány nap után hazaengedték a kórházból, azóta a budapesti otthonukban próbálják feldolgozni a szívszorító tragédiát.

Teljesen összeégett

„A baleset estéjén csöngettek a rendőrök nálunk, majd közölték, hogy mi történt. A fiam úgy megégett, hogy csak az igazolványáról lehetett azonosítani. Nem lehetett felismerni Ádámot, az arca is összeégett. Ugyan a menyem zúzódásos sérülésekkel megúszta, de lelkileg – érthető módon – ő is nagyon rosszul van”.

8 éves a legnagyobb gyerek 

Ádám és a thaiföldi származású felesége régóta ismerték egymást. Szeretetben nevelték négy, kiskorú gyermeküket, akik közül a legnagyobb nyolc-, a legkisebb kétéves. A házukat és a kocsijukat kölcsönből vásárolták, amit még hosszú ideig fizetniük kell majd. Hogy a balesetben megsemmisült autójukra a biztosító fizet-e, a jövő kérdése.

Elmondták a gyerekeknek 

A nagyszülők már elmondták a gyermekeknek, hogy édesapjuk meghalt, nem szerették volna sokáig titkolni a tragédiát. „Pótolhatatlan ember volt a fiam, de próbálunk mindent megtenni, hogy a gyerekek minél kevésbé érezzék a hiányát” – mondta a férfi. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szemtanúkat keres a rendőrség

A rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben. Most pedig a tömegszerencsétlenség vizsgálatához kérnek segítséget a Pest vármegyei közlekedési vizsgálók. A halálos tömegszerencsétlenség okának és körülményeinek tisztázása – szakértők bevonásával – megkezdődött. Ennek érdekében a közlekedési baleseti vizsgálók kérik, az alábbi e-mail-címen jelentkezzen, aki a balesettel kapcsolatban érdemleges információval, illetve mobileszközzel vagy fedélzeti kamerával rögzített kép-, vagy videófelvétellel rendelkezik: [email protected].

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu