Életfogytig tartó fegyházra ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a B. Zoltánt, aki tavaly májusban féltékenységből halálra szurkálta élettársát a gyerekei előtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagyarban.

Négy gyermeket neveltek

B. Zoltán és volt párja, Klára kapcsolata már korábban megromlott, ugyanis a férfi rendszeresen bántalmazta a nőt. A párnak egy közös gyermeke volt, a 14 éves Bogi, ám mellette nevelőszülői feladatokat is elláttak, így összesen négy gyermeket neveltek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Zaklatta volt párját

Azonban Klára egy idő után megelégelte a bántalmazások sorát, s elhagyta a férfit, majd új kapcsolata lett. Zoltán ezután rendszeresen zaklatta és bántalmazta volt párját.

Tapétavágóval szúrta meg

 A férfi a végzetes napon hazament közös házukba, a kulcsra zárt ajtón kopogott, majd amikor az asszony beengedte, ütni kezdte és egy tapétavágó késsel több alkalommal megszúrta.

Késsel ment védeni anyját a kislány

A dulakodás zajára felébredt a 14 éves közös kislányuk, aki telefonon értesítette az édesanyja szüleit, majd a konyhából magához vett egy nagyobb kést azért, hogy segítsen az anyjának. Ezt meglátta a férfi, aki elvette gyermekétől a kést, majd ököllel leütötte. Ezt követően késsel szurkálta tovább a földön fekvő asszonyt, aki a helyszínen meghalt.

Az ablakon adta ki a gyerekeket

A tinilány nem tudta kinyitni a bejárati ajtót, ezért az ablakon adogatta ki az időközben házhoz érkező nagyszüleinek a pár kiskorú nevelt gyermekeit, majd maga is kimászott az ablakon. 

Az apósára is rátámadt

Az áldozat édesapja is az ablakon keresztül jutott be a lakásba, és látta, hogy B. Zoltán a késsel többször is hasba szúrja magát. Felelősségre vonta a férfit, aki erre kétszer is megvágta az apósa homlokát. Az eseményeknek végül az vetett véget, hogy két rokon betörte a családi ház bejárati ajtaját és kimenekítette az idősebb férfit.

A lányt elvitte a mentő

„Nagy hangot hallottam, akkor már kimentem a kiskapuba, hát látom, hogy ott áll a Zoliék háza előtt vagy négy rendőrautó, meg ugyanannyi mentő. Egyszer csak látom, hogy hozzák ki a Klárikát. Akkor már tudtam, nem él, mert ahogy hallottam, Zoli végzett vele. Utána jöttek ki a mentők a nagylánnyal, ő nyolcadikos, Kisarba jár iskolába. Azt láttam, hogy a bal orcáján volt egy vágott seb, őt elvitte a mentő. Megnéztem az órát, pontosan két perccel múlt hajnali két óra, amikor bementem a házba – mondta az eset után az egyik szomszéd.

Önvédelemre hivatkozott

A férfi a rendőrségi kihallgatáson jogos védelemre hivatkozott, vallomásában azt mondta, az áldozat támadt rá, ő pedig csak védekezett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Életfogytiglant kapott

A napokban életfogytig tartó fegyházra ítélte a férfit a Nyíregyházi Törvényszék A bíróság a büntetés kiszabásánál enyhítő körülményként értékelte a vádlott részben beismerő vallomását és azt, hogy egy kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik. Súlyosító körülményként vette figyelembe büntetett előéletét, valamint azt, hogy tettét közeli hozzátartozója sérelmére követte el.

Nem jogerős

Az ítélet nem jogerős, az ügyész, a vádlott és védője is három munkanap gondolkodási időt tartott fenn. A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben, valamint kétrendbeli könnyű testi sértésben bűnösnek talált férfi 27 év után bocsátható feltételes szabadságra.

Kiemelt kép: illusztráció