Nem vesztegették az időt a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársai. Nem sokkal a fenyegetőzést követően a lakásán keresték fel a 29 éves fiatalembert. Az elfogásáról készült videót megnézheted cikkünk végén.

Nem akárhogy fenyegette meg a férfi a rendőrnőt

Egy 29 éves tápiósági lakcímű férfi azzal fenyegetett meg egy közösségi oldalon egy nagykátai rendőrnőt, hogy meg fogja csonkítani. Hiába hitte azt, hogy mindezt büntetlenül megteheti. A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) munkatársai ugyanis komolyan vették, amit a fiatalember posztolt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Már többször fenyegetőzött a fiatalember

A fiatalember nem először tett közzé zavaros megfogalmazású posztokat az egyik közösségi oldalon. Volt, hogy a TEK-et, máskor a BRFK-t fenyegette meg. Most azonban konkrétan egy személy került a célkeresztjébe, méghozzá a Nagykátai Rendőrkapitányság bűnügyi vizsgálója. A nő bántalmazását és csonkítását helyezte kilátásba a férfi.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem először gyűlt meg a baja a törvénnyel

A fenyegetőző 29 éves férfiról kiderült, hogy felfüggesztett szabadságvesztés alatt állt. Ettől azonban nem fogta vissza magát, több erőszakos bűncselekmény miatt folyt ellene büntetőeljárás. Volt, hogy hivatalos személyre támadt.

Kiderítették, hol lakik a fenyegetőző

Az NVSZ védelmi tisztjei beazonosították a fiatalember lakhelyét augusztus 23-án. Nem is teketóriáztak, még aznap elfogták Budapest 9. kerületében. Az akcióban részt vettek a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai is.

Felelnie kell a tettéért

A férfi ellen a vád hivatalos személy elleni erőszak előkészület vétség elkövetésének gyanúja. Ezért a Központi Nyomozó Főügyészség Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség eljárást indított ellene. Miután elfogták, a Baracskai Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállították.

Ezek is érdekelhetnek!

Az NVSZ tagjai védik, aki védelemre szorul

A Nemzeti Védelmi Szolgálat a frissen közzétett posztjában felhívta a figyelmet, hogy minden esetben kiemelt ügyként kezelik a védett állomány védelmét. Kivétel nélkül azokat a dolgozókat, ha a munkájuk kapcsán őket vagy hozzátartozóikat fenyegetés éri.

Amit az NVSZ-ről tudni kell

Az NVSZ budapesti székhellyel, országos illetékessel működik. Önálló része a rendőrségnek, amelyet a Kormány a rendészetért felelős miniszter segítségével irányít. Fő célja a korrupció valamint a szervezett bűnözés elleni hatékony fellépés.

Ezek a Nemzeti Védelmi Szolgálat feladatkörei

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feladatkörei közé tartozik a korrupciómegelőzés, a bűnmegelőzés, a védelem és a bűnfelderítés. Ezen felül megbízhatósági vizsgálatokat is végrehajtanak az NVSZ munkatársai, továbbá feladatuk a kifogástalan életvitel ellenőrzés. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az NVSZ videója a férfi elfogásáról

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: BudaPestkörnyéke.hu