Egy őrült fiú vadászott Konta Barbarára, miután a Barátok közt akkori sztárja nem viszonozta érzelmeit. A fiú ki akarta oltani a színésznő életét, szerencsére szülei időben észrevették, hogy baj lehet és feljelentették saját gyermeküket a rendőrségen.

Letartóztatták a 17 éves fiút

Húsz éve, hogy letartóztattak egy 17 éves budapesti fiatalembert, H. Andrást, amiért feltett szándéka volt, hogy végez a Barátok köztben Hoffer Esztert alakító Konta Barbarával, mert nem viszonozta az érzelmeit. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

A szülei jelentették fel

Ha a rendőrök nem lépnek időben, akkor hatalmas tragédia történhetett volna. „2002 februárjában a 15. kerületi Rendőrkapitányságon dolgoztam, és az egyik éjszaka bent voltam, amikor az ügyeletes tiszt segítséget kért. Nem tudta, mennyire veheti komolyan egy fiú szüleinek bejelentését” – mondta a Blikknek az ügyön dolgozó volt nyomozó.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Féltek, hogy valóra váltja az ígéretét

Bikárdi Csaba elmondta, hogy a szülők tettek feljelentést. „A szülők elmondása szerint a csalódott fiú arra jutott, hogy ha a színésznő nem lehet az övé, akkor másé se legyen és ezt papírra is vetette. Ezt a fenyegető üzenetet találták meg a szülők, ettől ijedtek meg. Féltek, hogy valóra is válthatja azt az ígéretét, és rátámad Barbarára”.

Nem tagadta tervét

A házkutatás során a fiú szobájában egy furcsa levelezés mellett több kést és egy 9 mm-es flóbert pisztolyt is találtak 20 tölténnyel, amelyet a srác egyik barátja vett 11 500 forintért egy Rákóczi úti üzletben. A fiatalember nem tagadta tervét, amelyet másnap hajtott volna végre.

Elmegyógyintézetben kezelték

Talán éppen ezért merült fel, nem beszámítható, így ugyan elrendelték előzetes letartóztatását, az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben is megvizsgálták. Tudathasadásos elmebetegség tüneteit állapították meg nála, így kezelésre kötelezték.

Hoffer Esztert alakította

Konta Barbara nevét 1998 októberében ismerte meg az ország, amikor bemutatkozott a Barátok közt című sorozat egyik tinisztárjaként. Hoffer Esztert alakította a leghosszabban, a majdnem 23 éven át futott magyar, napi sorozatban.

Átigazolt a TV2-höz

2002-ben sorozatbeli testvérével, a Hoffer Misit játszó Halász Gáborral átigazolt a TV2-höz, ahol két műsor háziasszonya is volt, a Lazac című reggeli műsoré és a Barbara – Dumáljuk meg! című talk-show-é. 

Filmeseket utaztat

Konta Barbara mára nemcsak pályát váltott, hanem lakóhelyet is: másfél évvel ezelőtt családjával Hollandiába, Hágába költözött. „Körülbelül 15 éve váltottam teljesen pályát, ekkor lettem utazásszervező, repülőjegyes utaztató, és ennek mindenfajta ágát kipróbálhattam. Hat éve dolgozom egy klassz csapattal, már nem a turistákkal foglalkozunk, hanem céges utaztatással: egészen pontosan filmeseket utaztatunk, ennyi maradt meg számomra a filmes világból”.

Két gyermeke van

Nagyobbik lánya 13 esztendős, már holland középiskolába jár, míg a kicsi négy és fél éves, külföldön járta ki az óvoda végét, és már ő is iskolás. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Konta Barbara – Forrás: TV2