A kőbányai nyomozók a kutya segítségével 5 órán belül elfogták azt a három férfit, akik a gyanú szerint egy kulturális intézmény raktárába törtek be.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 10. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói 2020. július 26-án délután egy betörés helyszínelése közben kértek segítséget a Bűnügyi Kutyavezető Alosztály munkatársaitól. A nyomozás akkori adatai szerint a Kőbányai úton található kulturális központba 15 óra körül tört be három férfi, akik az épületből erősáramú kábelt, aggregátort és díszletbábút loptak. A betörők éppen távoztak az épületből, amikor a biztonsági őr észrevette őket. A tolvajok az ellopott tárgyakat ekkor eldobták és elfutottak.

A rendőrök az ismeretlen elkövetők felkutatása érdekében nyomkövető kutyát indítottak a helyszínről. Nani, a BRFK Bűnügyi Kutyavezető Alosztály nyomkövető kutyája azonnal szagot fogott, majd egyenesen ahhoz a házhoz vezette a nyomozókat, ahol a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfiak rejtőztek.

A kőbányai nyomozók a három férfit – a 43 éves G. Lászlót, a 43 éves N. Róbertet és a 35 éves U. Petrica-t – elfogták és előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki – írja Police.

Kiemelt kép: Police