Csoportosan követett el 5 fiatal egy aljas bűncselekményt Érden. Egy 90 éves nőhöz törtek be, majd amikor az a kórházba került visszamentek és kifosztották a kis házat. Később újabb áldozatokat találtak.

Bandát szerveztek

Három gyanúsított, illetve két társuk 2022 tavaszán, valamint nyarán ismerkedtek meg és abban egyeztek meg, hogy különféle bűncselekmények elkövetésével szereznek pénzt – írja a bíróság honlapja.

Idős asszony volt az áldozat

2022. augusztus 17-én autóval érkeztek egy 90 éves nő házához. Négyen átmásztak a kerítésen, egy pedig őrködött. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Dulakodtak a nővel

A többiek befeszítették az asszony otthonának ajtaját, majd a lakásrészben értékek után kutattak. Erre felébredt a tulajdonos, mire bántalmazni kezdték, de végül is miután nem találtak komolyabb értékeket elrohantak.

Visszamentek

Pár nappal később – miután megtudták, hogy a sértett kórházba került – ismét kocsival mentek az idős nő házához, újra befeszítették az ajtót. Ekkor már találtak 280 ezer forintot.

Másutt a károkozás volt nagyobb

Később új zsákmány után néztek és egy másik házba törtek be, innen 28 ezer forintot tudtak elvinni, de 150 ezer forintnyi kárt okoztak.

Életmód

Mivel lényegében ebből éltek újabb és újabb helyszíneket választottak, az egyik helyen gazdagabb volt a préda, 550 ezer forintnyi értékekkel, (ékszer, laptop, műszaki cikkekkel) távoztak.

Maradnak a hűvösön

Az bíróság úgy ítélte meg, hogy nem szabad a társaságot elengedni, így előzetes letartóztatásba helyezték őket.

Ez is érdekelhet

A piacon szúrta ki áldozatait: idős nőket támadott meg és tépte le a nyakláncaikat ez a 49 éves férfi.

Fotónk illusztráció.