A 43 balesetből 8 személyi sérüléssel, 35 “csupán” anyagi kárral végződött. Egy frontális ütközés során is helyszínelnie kellett a zsaruknak. A rendőrök tanácsokkal látják el a közlekedőket.

Temérdek dolga volt a hétvégén a rendőröknek Győr-Moson-Sopron vármegyében

Nem volt ideje unatkozni a szolgálatot teljesítő zsaruknak péntektől vasárnapig. Az egyik baleset során két személyautó frontálisan ütközött egymással. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A frontális baleset helyszínén készült fotó

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Figyelmetlenség miatt történhetett a baleset

Egy 72 éves kónyi nő Renault típusú autójával haladt Kónyban, a Győri úton. Csorna felől közlekedett Győr felé vasárnap este fél hétkor, amikor megtörtént a baj. Áttért a menetirány szerinti bal oldali sávba.

Helyszíni fotó

Szemben épp jött egy autó

Egy 40 éves veszprémi nő éppen akkor járt ott Citroen típusú autójával. A balesetet nem tudta elkerülni, frontálisan nekiütközött a Renault-nak. Mindkét sofőr megsérült, a mentők vitték őket kórházba.

A fényképeken látszik, milyen erejű volt az ütközés

Ezt kérik a rendőrök a közlekedőktől

Mivel sok baleset történt Győr-Moson-Sopron vármegyében, ezért a Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívással fordul a közlekedők felé. Azt kérik, hogy a nyári, esős időszakban különös körültekintéssel és türelmesen vezessen mindenki. Mivel az utak csúszósak, az időjárás pedig sokszor párás, így próbára van téve a vezetők figyelme.

Érdemes lassabban hajtani

Ilyenkor célszerű némileg visszavenni a tempóból. Az is jó megelőzési módszer, ha a szokásosnál nagyobb követési távolságot hagynak egymástól a járművezetők. A türelem rendkívül fontos.

Tompulhatnak a reflexek

A rekkenő hőség idején lassabb lehet a reakcióidő a járművezetés során. A mozdulatok kapkodóvá válhatnak, ez pedig növeli a vezetői hibák lehetőségeinek a számát. Indulás előtt célszerű átszellőztetni a kocsit, menet közben pedig gondoskodni kell a friss oxigénről.

A szabályokat mindig be kell tartani

A közlekedési szabályok azért vannak, hogy mindenki hazaérhessen. Azokat mindig be kell tehát tartani, nem szabad ok nélkül áthágni őket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép és fotók: Helyszíni fotó a Kónynál történt balesetről – Forrás: Police.hu