Egy instabil padlólap miatt egy munkásnak több lépést kellett megtennie, ebből alakult ki a vita. Egy éles tárgy és egy kalapács is előkerült a vita hevében. Hamarosan döntés születhet az elkövetők sorsa kapcsán.

A verekedés előzményeiről

Három segédmunkásként dolgozó férfival szemben emelt vádat a Fővárosi Főügyészség. Még 2021 nyarán egy 6. kerületi épület felújításán dolgoztak, amikor egy munkatársukkal kötekedni kezdtek, majd rá is támadtak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez vezetett a konfliktushoz

A második emeleten dolgozott két elkövető, akik leadogatták a deszkalapokat az alattuk álló két sértett számára. A fadarabokat a sértettek az egy szinttel alattuk állónak továbbították, aki szintén az ügy vádlottjává vált. A fiatalabb sértett észlelte, hogy az egyik padlólap instabil a lába alatt, ezért arrébb állt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az egyik vádlott dühös lett

Miután a fiatalabb sértett arrébb állt, az egyik vádlottnak több lépést kellett megtennie. Ennek okán bele is kötött a sértettbe, és kilátásba helyezte, hogy verekedni fognak. A sértett azonban inkább nem foglalkozott ezzel a kijelentéssel, ami csak olaj volt a tűzre.

A kötekedő még dühösebbé vált

Az indulatossá vált férfi a nadrágja zsebébe nyúlt, ahol egy éles tárgy lapult. A sértett édesapja, aki szintén ott dolgozott, rászólt a vádlottra, hogy ne nyúljon a zsebében lévő tárgyhoz. Felhívta rá a figyelmét, hogy éppen egy munkahelyen vannak.

A második emeleten lévő testvérek felfigyeltek a veszekedésre

A szóváltás hallatán a második emeleten dolgozó fivérek egyike leszaladt, majd a kötekedő testvérével együtt ütni kezdte a fiatalabb sértettet. Ennek következtében a férfi a földre rogyott. Miután már a földön feküdt, rugdosták, ököllel ütötték, a felső testét és a fejét sem kímélték.

Az apa a fia segítségére sietett

Az édesapa igyekezett a földön fekvő fiát felhúzni. A második emeletről lesietett a még fiatalkorú testvér. Kezében egy tégla volt, azzal ütést mért a fiának segíteni igyekvő apa fejére. Ettől az idősebb sértett össze is esett.

Ütötték-verték az apát

Az idősebb sértettet megütötte majd meg is taposta az egyik testvér. A fiatalabb sértett fel tudott állni a földről közben, és lerángatta az édesapját megtámadót, majd apja és a támadója közé állt. Ekkor elővett egy éles tárgyat az egyik támadó a zsebéből.

Az éles tárggyal fenyegette a két sértettet az egyik munkás

A dolog itt mért nem ért véget. Az éles tárgyat ugyanis az egyik támadó a fiú felé fordította, majd a két sértett irányába dobott egy kalapácsot. Végül az egyik munkás kezdett kiabálni, aki az építkezésen dolgozott, hogy fejezzék be a verekedést.

Így ért véget a csetepaté

A támadók ekkor visszavonulót fújtak. A helyszínt elhagyták, a verekedés így véget ért. A támadók tette ugyanakkor nem maradt következmények nélkül.

Felelnie kell a támadóknak azért, amit elkövettek

Mivel az apa, akit téglával megtámadtak, életveszélyes sérülést is szenvedhetett volna, ezért a Fővárosi Főügyészség az ügyben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete, valamint könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat. Mind a három vádlott letöltendő szabadságvesztést kaphat. A fiatalkorú a fiatalkorúak fogházába kerülhet. Végleges döntés csak később fog születni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a balhé helyszíne. Fotó: Ügyészség