A RACE-01 rendszámú Mercedes feltehetően egy másik kocsival versenyzett szombatra virradóra Budapesten. Az Árpád hídon történt balesetben halálra gázoltak egy szabályosan közlekedő kerékpárost, akit a szalagkorlát sem tudott megvédeni.

Erős és gyors

Minden idők legerősebb és leggyorsabb Mercedes E-osztályaként mutatták be 2016 végén a német autómárka E63 AMG S típusú járművét. E típus egyik példánya volt részese szombatra virradóra annak a horrorbalesetnek, ami egy szabályosan közlekedő kerékpáros halálát okozta az Árpád hídon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Versenyeztek

Ahogy írtunk róla, szombat hajnalban két autó feltehetően versenyzett egymással az Árpád hídon, közülük az egyik letarolta a szalagkorlátot, majd halálra gázolt egy épp ott tekerő biciklist. A vétkes jármű ezek után visszapattant az úttestre, ahol a másik kocsinak is nekicsapódott.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

150-nel száguldott

Egy igazságügyi szakértő szerint az autós 130–150 kilométer/órás sebességgel száguldozhatott, mielőtt átszakította a szalagkorlátot. Mint kiderült, a baleset egyik főszereplője a RACE-001-es rendszámú Mercedest vezette, amivel pillanatok alatt el lehet érni a 150 kilométer/órás sebességet.

Nagyon erős

A járműnyilvántartás adatai szerint az egyedi rendszámú E63 AMG S típusú Mercedes gyárilag 450 kilowatt, vagyis 612 lóerős teljesítményű, ami alig marad el a Forma-2-es bajnokság versenyautóinak teljesítményétől – írja a 24.hu.

Tuningolták

Ráadásul a jármű tulajdonosa személyre szabott tuningolással, szoftveresen 713 lóerőre növelte az autó teljesítményét. Az erre szakosodott műhely közösségi oldalán meg is találtuk a referenciafotók közt a Mercedest, a mérési eredményekkel együtt, amiből kiderült, hogy további 100 lóerővel erősebbé tették az egyébként is bivalyerős sportautót.

3 mp alatt 100-on

A szürke színű, 2017-es gyártású Mercedes 3,4 másodperc alatt képes elérni a 100 kilométer/órás sebességet. Figyelemre méltó, hogy a végsebességet eredetileg 250 kilométer/óránál szabályozták le, de az egy kis plusz pénzért megvásárolható Driver’s Package a leszabályozás határát 300 kilométer/óráig tolja ki. A szóban forgó Mercedes ára újonnan 50 millió forint körül mozgott, a balesetben érintett 5 éves, használt változathoz hasonlót 20–25 millió forintért találtunk az eladásra kínált használt autók közt.

5 éve Magyarországon van

A négyezer köbcentis, V8-as biturbó motorral szerelt járművet 2018 nyarán helyezték forgalomba Magyarországon. Legutóbb tavaly nyáron vizsgáztatták a járművet, adatlapja szerint – noha alig több mint 90 ezer kilométert futott – egyszer már motort kellett cserélni benne.

Nemrég kapott új rendszámot

Az pontosan nem derült ki, hogy mikor került fel az autóra az egyedi – RACE-001-es rendszám –, de az bizonyos, hogy 2020-ban még az eredeti rendszámával fotózták le a Lánchíd előtt.

Sokat gyorsult

A sofőr a közösségi oldalak tanúsága szerint legális gyorsulási versenyeken is részt vett. A Reddit egyik felhasználója fotót is közzétett arról, hogy májusban egy tököli gyorsulási versenyen szerepelt a szürke Mercedes.

Mint egy dinamit

Az E63 AMG S típust a vezess.hu stábja is tesztelte 2016 végén. Az autót úgy jellemezték, hogy az olyan, mint „egy zongorahúrra helyezett dinamitrúd, ami minden pillanatban arra vár, hogy meggyújtsuk a kanócot.” A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Helyszíni fotó