21 év fegyházat kapott a darnózseli hentes. N. János a vád szerint megölte feleségét, holttestét a házukban lévő húsfeldolgozóban feldarabolta, ledarálta, maradványait elégette, majd szétszórta egy a házához közeli réten. A férfi végig ártatlannak vallotta magát, és a felmentését kérte.

6 éve húzódik az ügy

A férfit azzal vádolták, hogy 2014-ben megölte feleségét, a holttestet pedig a házukban lévő húsfeldolgozóban feldarabolta, maradványait elégette, majd egy réten szétszórta. Az eset Győr-Moson-Sopron megyében, Darnózseliben történt.

Feldarabolta és elégette a feleségét

A vádirat szerint N. Jánosnak és feleségének, Juditnak 2011-ben megromlott a kapcsolata, a férfi azt gondolta, a nő megcsalja, rendszeresek voltak a veszekedések. A nő válni akart, a rendőrségen pedig zaklatásért tett feljelentést.

Bántalmazta feleségét

A férfi egyszer annyira bántalmazta a feleségét, hogy az nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A férfi két év próbaidőt kapott, Judit pedig elköltözött otthonról. 

Mivel hiányoztak neki a gyerekei, azt mondta, addig visszaköltözik, amíg le nem zajlik a válás. Ez már nem történt meg, a vádirat szerint a férfi „ezt mindenáron meg akarta akadályozni”. 

Akkor halt meg, amikor a férje a közelben volt

Judit Mosonmagyaróváron dolgozott, 2014. május 27-én itt látták utoljára, mielőtt eltűnt. A vádirat szerint a férfi aznap este nyolc körül sötétített ablakos kocsijával odaautózott a nő munkahelyének hátsó udvarához úgy, hogy a csomagtartó közel volt a bejárathoz. A vád szerint a nő este nyolc körül, meg nem határozott módon meghalt.

A cellainformációk a hentes ellen szólnak

A nő telefonjának cellainformációi szerint ezután is egy helyen tartózkodott a férjével: előbb mosonmagyaróvári munkahelyénél, majd darnózseli házuknál. A vád szerint a férfi a csomagtartóban vitte haza felesége holttestét, a házukban lévő húsfeldolgozóban pedig feldarabolta, majd házi füstölőjében elégette.

Másnap törött kézzel ment orvoshoz

Másnap a vádlott törött kézzel orvoshoz ment. A nő testvére bejelentést tett a rendőrségen, hogy Judit eltűnt, a rendőrök pedig még aznap telefonon felhívták N. Jánost, hogy tud-e valamit a feleségéről.

Megsemmisítette a holttestet

A férfi erre megijedt, a nő el nem égett maradványait egy zsákba rakta, és azokat szétszórta egy közeli, a lakásától néhány kilométerre lévő réten, a húsfeldolgozó eszközöket pedig sósavval fertőtlenítette, amit egy helyi boltban vásárolt. 

Emberi szerveket találtak a nyomozók

Alig pár nappal később a nyomozók megtalálták a réten az el nem égett darabokat a nő szív-, máj-, tüdő-, bőr- és izomszöveteiből, a DNS-sét pedig férfi kocsijának csomagtartójában.

Először felmentették

A férfit a Tatabányai Törvényszék 2019 márciusában bizonyítottság hiányában felmentette a vád alól, a Győri Ítélőtábla azonban testi sértés miatt hét év börtönre ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

A Kúria döntött

A harmadfokon eljáró Kúria pénteken jogerősen 21 év fegyházra ítélte a vádlottat előre kitervelten elkövetett emberölés miatt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK! A Kekvillogo.hu cikkeit a darnózseli gyilkosságról ide kattintva tudod elérni

Egy hete vették őrizetbe

N. Jánost egy héttel ezelőtt, a tárgyalási napjának közepén vették őrizetbe, mindaddig szabadlábon védekezhetett. Bár a tárgyalásra személyesen nem jött el, a bíró két perbeszéd között közölte, hogy a vádlottat letartóztatták.

Munka közben tartóztatták le

A Kekvillogo.hu is beszámolt róla, hogy a N. Jánost munka közben tartóztatták le, jelenleg teherautósofőrként dolgozik.

Fia az internetről tudta meg, hogy apját bevitték

„Mivel apu nem volt beidézve a tárgyalásra, azt mondta, inkább elmegy dolgozni. Reggel még úgy búcsúztunk el, mint máskor: vigyázz magadra! Apu sofőr, a teherautóról vitték el. A tanítási szünetben, a hírekből tudtam meg, hogy letartóztatták, utána dolgozatot kellett írnom. Egyedül ő gondoskodott rólam. Tudom, hogy ártatlan!”– mondta a Blikknek az érettségi előtt álló kamasz.

Féltek, hogy megszökik

A bíró indokolása szerint nagy volt a kockázata annak, hogy a férfi elszökik vagy elrejtőzik az ítélet elől. Az ügy hat éve húzódott, a vádlott végig ártatlannak vallotta magát, még az utolsó szó jogán is azt mondta, nem követett el bűncselekményt. Korábban kétszer már fel is mentették.

21 év fegyház

Pénteken, a harmadfokon eljáró Kúria pénteken jogerősen 21 év fegyházra ítélte a vádlottat előre kitervelten elkövetett emberölés miatt.

Kiemelt kép: N. János a Kúria előtt – Forrás: MTI/Bodnár Boglárka