6 év fegyházra ítélték azt a Pest megyei férfit, aki 180 millió forintot ásott el kertjében. A pénz kábítószer-kereskedelemből származott. A dílert egy évvel ezelőtt fogták el a rendőrök.

Édesanyjának vette a házat

A férfi nyugdíjas édesanyja 2015. március 30-án 50 millió forint készpénzért vásárolt a Pest megyei Biatorbágyon egy ingatlant, amelyre a fedezetet a fia biztosította, és amely ezt követően a bejelentett lakcíme és tartózkodási helye volt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy másik ingatlant is vett Biatorbágy

A férfi 2018. június 11-én hárommillió forintért megvásárolt egy másik biatorbágyi ingatlant is, továbbá tulajdonában volt egy motorkerékpár és egy gépkocsi, melyek együttes értéke mintegy ötmillió forint.

Pátyon fogták el a rendőrök

A férfit a rendőrök egy közúti ellenőrzés során 2019. május 2-án, Pátyon intézkedés alá vonták, kokaint és 300 ezer forint készpénzt találtak nála.

Kokaint fogyasztott

A vádlottól vett vér- és vizeletmintából a későbbi szakértői vizsgálat kokaint mutatott ki. Ugyanezen a napon a hatóság házkutatást tartott a férfi lakhelyén, ahol több mint 400 gramm kokaint foglaltak le, melynek értéke majdnem 8,5 millió forint.

Illegális gyógyszereket is találtak

A házkutatás során illegális gyógyszernek minősülő ampullákat és tablettákat is elkobzott a rendőrség. A vádlottól lefoglalt, kábítószernek minősülő kokain mennyisége meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát.

180 milliót ásott el a kertjében

Tavaly a rendőrség újabb házkutatást tartott a vádlott ingatlanában, amelynek kertjében, a földbe ásva, egy ragasztószalaggal körbetekert csomagban majdnem 180 millió forint értékben forint és euró bankjegyeket talált.

“Kutyák ásták fel”

A BudaPestkörnyeke.hu korábban megírta, hogy a nyomozók amikor az ingatlanhoz tartozó kertet alaposan átvizsgálták, a bűnügyi technikus a bokrok tövében korábbi talajmozgatás nyomaira bukkant, amelyet a gyanúsított elmondása szerint saját kutyája ásott fel.

Gyanús lett a mulcs

Több ilyen – kutya által felásott – részt is megvizsgáltak a rendőrök, de mindegyik üresnek bizonyult. A bűnügyi technikus a garázs mellett, a kerítés tövénél lerakott mulcsot is gyanúsnak találta.

A tuják tövében volt a pénz

A felső réteg eltávolítása után, a tuják tövében, a földben elásva, több lefóliázott csomagban összesen 70 millió forintot és 354.605 eurót találtak a rendőrök, amelyet a vagyonelkobzás érdekében lefoglaltak.

Ebben a kertben találták meg az pénzt – Forrás: police.hu

6 év fegyházat kapott

Mindezek alapján a bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki, és hat év fegyházbüntetésre ítélte. Az ügyész kizárólag a büntetés tekintetében három nap gondolkodási időt tartott fenn fellebbezésre, míg a vádlott és védője enyhébb minősítés és a kiszabott büntetés enyhítése érdekében fellebbezett, így az ítélet nem jogerős. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: ezt a pénzköteget találták meg a biatorbágyi kertben – Forrás: police.hu