Heroinnal kereskedett két férfi Budapesten, akik az értékesítéssel kapcsolatos feladatokat megosztották egymást között. Elfogásukkor kábítószer-kereskedelemből származó, több mint 2 millió forint készpénzt is lefoglaltak a nyomozók. A Fővárosi Főügyészség fegyházbüntetést indítványoz velük szemben.

Heroinnal kereskedtek

A vádirat szerint a vádlottak – egy 43 és egy 42 éves férfi – legkésőbb 2018 novemberétől a 2019. március 18-án történt elfogásukig heroinnal kereskedtek Budapest területén. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megosztották a feladatokat

A vádlottak a kábítószert az egyikük 3. kerületi lakásához tartozó garázsban, valamint a másik vádlott 14. kerületi lakásán tárolták, és jellemzően ez utóbbi lakás környékén értékesítették a vásárlóik részére. Az értékesítés során a feladatokat a következőképpen osztották meg egymás között, írja az ügyészség.

Előre egyeztetett időpontok

A 42 éves vádlott tartotta telefonon a kapcsolatot a vevőkkel, akik napi rendszerességgel, konspiratív kifejezések használatával rendelték meg tőle a kábítószert. Ezután előre egyeztetett időpontban, az átadás szokásos helyszínén, egy 14. kerület, Fogarasi úti áruház parkolójában, vagy annak környékén találkozott a vásárlókkal, akiktől készpénzben előre begyűjtötte az általuk megvenni kívánt kábítószerek ellenértékét.

Előre beszedték a pénzt

Ezt követően telefonon felhívta a társát és tájékoztatta a vásárlók által megrendelt kábítószerek mennyiségéről, majd a vásárlóktól előre beszedett vételár-összegek összegyűjtése után elment a vádlott-társa közeli lakóhelyére.

Az áru átadása

Itt átvette tőle a megrendelt kábítószer-tételeket, amiket azután visszavitt és kiosztott az áruház környékén várakozó vásárlók részére.

A rendőrök tetten érték

A 42 éves férfi a fent részletezett, szokásos kábítószer-értékesítési menetrendet követve, megjelent az egyik vevővel egyeztetett 14. kerületi átadási helyen, ahol az általa megrendelt heroin átadásánál a rendőrök tetten érték, és ezután a társát is elfogták.

2 millió készpénz

A nyomozó hatóság a vádlottaknál tartott kutatások során csaknem fél kilogramm heroint, kábítószer értékesítéséhez használt eszközöket, valamint kábítószer-kereskedelemből származó, több mint 2 millió forint készpénzt foglalt le.

Fegyház várhat rájuk

A Fővárosi Főügyészség a vádlottakkal szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken, és velük szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban, továbbá pénzbüntetést és vagyonelkobzást is indítványozott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels