A Kalocsai Bűnügyi Osztály munkatársai 2020 decemberében nyomozást indítottak kábítószer-kereskedelem bűntettének gyanúja miatt. Az eljárás egy névtelen levélen alapult, amely szerint ismeretlen személyek városszerte úgynevezett kristályt árulnak, és kiterjedt vevőkörre tettek szert.

Elfogtak egy férfit

A nyomozók minden lehetséges eszközt bevetve kezdték meg a terjesztők felkutatását, amelynek eredményeként 2021. május 5-én délután elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 41 éves férfit. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így akadt horogra

A kalocsai lakos egy közúti ellenőrzéskor akadt horogra. Az intézkedő rendőrök átvizsgálták az autót, amelyben utazott, majd a ruházatát is. Ekkor derült ki, hogy a férfi az alsónadrágjában 24 gramm kristály nevű port rejteget, írja a police.hu.

Az élettársát is elfogták

A rendőrök elfogták a terjesztő élettársát is – egy 56 éves nőt – aki szintén árulta a kábítószernek minősülő anyagot. A pár lakásán tartott kutatás során a nyomozók készpénzt és a terjesztéshez szükséges tárgyakat – mérleget, simítózáras tasakot – találtak, illetve nagy mennyiségű arany ékszer került elő.

Ékszerekbe fektették a pénzt

A  gyanú szerint a páros az illegálisan megszerzett pénz egy részét nemesfémből készült ékszerekbe fektette. A vagyonvisszaszerzés érdekében a fellelt értékeket lefoglalták.

Őrizetbe vették őket

A nyomozók a kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsítható duó tagjait kihallgatásukat követően őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Budapesten heroinnal kereskedett két férfi

Mint ahogyan azt a KékVillogó is megírta heroinnal kereskedett két férfi Budapesten, akik az értékesítéssel kapcsolatos feladatokat megosztották egymást között. Elfogásukkor kábítószer-kereskedelemből származó, több mint 2 millió forint készpénzt is lefoglaltak a nyomozók. A Fővárosi Főügyészség fegyházbüntetést indítványoz velük szemben.

Fél éven keresztül terítették a drogot

A vádirat szerint a vádlottak – egy 43 és egy 42 éves férfi – legkésőbb 2018 novemberétől a 2019. március 18-án történt elfogásukig heroinnal kereskedtek Budapest területén. 

Megosztották a feladatokat

A vádlottak a kábítószert az egyikük 3. kerületi lakásához tartozó garázsban, valamint a másik vádlott 14. kerületi lakásán tárolták, és jellemzően ez utóbbi lakás környékén értékesítették a vásárlóik részére. Az értékesítés során a feladatokat a következőképpen osztották meg egymás között, írja az ügyészség.

Előre egyeztetett időpontok

A 42 éves vádlott tartotta telefonon a kapcsolatot a vevőkkel, akik napi rendszerességgel, konspiratív kifejezések használatával rendelték meg tőle a kábítószert. Ezután előre egyeztetett időpontban, az átadás szokásos helyszínén, egy 14. kerület, Fogarasi úti áruház parkolójában, vagy annak környékén találkozott a vásárlókkal, akiktől készpénzben előre begyűjtötte az általuk megvenni kívánt kábítószerek ellenértékét.

Előre beszedték a pénzt

Ezt követően telefonon felhívta a társát és tájékoztatta a vásárlók által megrendelt kábítószerek mennyiségéről, majd a vásárlóktól előre beszedett vételár-összegek összegyűjtése után elment a vádlott-társa közeli lakóhelyére.

A rendőrök tetten érték

A 42 éves férfi a fent részletezett, szokásos kábítószer-értékesítési menetrendet követve, megjelent az egyik vevővel egyeztetett 14. kerületi átadási helyen, ahol az általa megrendelt heroin átadásánál a rendőrök tetten érték, és ezután a társát is elfogták.

Fegyház várhat rájuk

A Fővárosi Főügyészség a vádlottakkal szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken, és velük szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban, továbbá pénzbüntetést és vagyonelkobzást is indítványozott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Police