Hiába szökött évekkel ezelőtt külföldre, és váltogatta címeit, nem rejtőzhetett a végtelenségig. A Pest megyei vizsgálók már Budapesten hallgatták ki egy 2010-es rablás gyanúsítottját.

10 évvel ezelőtt történt

A police.hu tájékoztatása szerint 2021 januárjában nyitották meg újra egy 10 évvel azelőtti, Törökbálinton elkövetett bűntény korábban felfüggesztett aktáját a Pest megyei rablási detektívek.  A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Letartóztatásban van a férfi

Egyetlen információ elegendő volt a tettes elfogásának megszervezéséhez, 2021. február 16-án egy dunaharaszti lakásból állították elő a 45 éves B. Csabát. A felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével meggyanúsított férfi azóta is letartóztatásban van.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Felvétel az elkövetőről:

Nem dőlhettek hátra a rendőrök

A rendőrök azonban még nem dőlhettek hátra, rájuk várt a társ azonosítása és elfogása. Előbbivel hamar végeztek, ám az utóbbi érdekében hiába tettek meg mindent és talpalták végig az összes, előttük ismert lakó-, és tartózkodási helyét, M. Istvánt nem lelték.

Nemzetközi elfogatóparancs

Elrendelték körözését, majd kezdeményezték az európai és nemzetközi elfogatóparancs kibocsátását, mivel arról futott be adat, hogy a férfi Ausztriába vagy Németországba szökött.

Svájcban fogták el

A bíróság 2021. május 13-án kiadta ellene az európai és nemzetközi elfogatóparancsot, amely alapján végül Svájcban fogták el néhány nappal ezelőtt. Hazahozatalára nem kellett sokat várni, a Ferihegyi Repülőtéren 2021. június 18-án este landolt a gép, amelynek fedélzetéről a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Róna utcai objektumába utazhatott rendőri kísérettel M. István.

Tagadja a bűnét

Kihallgatásán csak annyit mondott, hogy a terhére rótt bűncselekményt nem követte el.

Eljárás folyik

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást az őrizetbe vett M. István ellen, egyben kezdeményezték letartóztatását.  A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Videorészlet – Forrás: police.hu