Egymillió forintot csalt ki internetes ismerősétől egy nő, aki álprofillal regisztrált az egyik társkereső oldalon. A csaló nő úgy károsította meg a férfit, hogy személyesen soha nem is találkoztak.

Egy férfi tett feljelentést 2020. szeptember 16-án arról, hogy egy nő közel 1 millió forintot csalt ki tőle. A rendőrök beazonosították a feltételezett elkövetőt, egy 29 éves debreceni nőt.

EZ IS ÉRDEKELHET! Akkora családi balhé tört ki, hogy a szomszédok is megkapták a magukét: végül a TEK is lecsapott

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A férfi egy társkereső oldalon ismerkedett meg a gyanúsítottal. Először csak üzeneteket váltottak, később már telefonon is beszéltek, és egyre több dolgot tudtak meg egymásról.

A nő elárulta a férfinak, hogy válófélben van, azonban azért nem tud elköltözni, mert nincs pénze kifizetni a férjét a közös lakástulajdonból. A férfi segíteni akart a gyanúsítottnak, ezért átutalt neki 200 ezer forintot.

EZ IS ÉRDEKELHET! “Iszonyú félelem és rettegés lesz úrrá az emberen” – sírva beszélt Pataky Attila a koronavírus miatt átélt kínjairól

Ezután a nő különféle indokokat talált ki azért, hogy még több pénzt tudjon kicsalni tőle. Ugyan ismerkedésük továbbra is csak a telefonbeszélgetésekben merült ki, a férfi mégis összesen közel 1 millió forintot utalt a számlára, egészen addig, amíg egyik napról a másikra el nem tűnt a nő. Próbálta az interneten elérni, telefonon hívni, de a gyanúsított többet nem vette fel vele a kapcsolatot.

A feljelentést követően a rendőrök kiderítették, hogy a nő már a társkeresőre se a saját adataival regisztrált. Álnevet használt, a képeit is az internetről töltötte le, de még a kora se volt valós.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói 2020. szeptember 21-én hallgatták ki gyanúsítottként a helyi nőt, aki részletes beismerő vallomást tett. Csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felelnie.

Mérgekkel bódította partnereit

Nappal operátorként dolgozott egy gyárban, éjszakára azonban halálos veszedelmet hordozó méregkeverővé változott az áldozatait internetes társkeresőkön behálózó Pest megyei nő. Viktória internetes társkeresőn szerezte partnereit, majd italba kevert mérgekkel bódította el a férfiakat. A kegyetlen csaló történetét a LikeNews.hu cikkében, ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: illusztráció