A férfi úgy bedrogozott, hogy kiállt budaörsi lakásának erkélyére, vonyítani kezdett, majd lövöldözni. Ezután golyóálló mellényben, karddal a kezében vonult a budaörsi utcákon. Aki látta, csak az ablakból figyelte a lövöldöző férfit. A rendőröknek nem volt könnyű dolguk, ők is használták a fegyverüket.

Bedrogozva lövöldözött

A Budaörsi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki felfegyverkezve, golyóálló mellényben járta Budaörs utcáit, amíg a rendőrök elfogták. A vádirat szerint az elkövető 2023. december 4-én budaörsi lakóhelyén kábítószert fogyasztott. Ezt követően kiment lakásának erkélyére ahol vonyítani kezdett, majd egy gáz- és riasztó fegyverrel több lövést is leadott. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kard és pisztoly

Az erkélyen történt lövöldözés után felvett egy golyóálló mellényt, magához vett egy kardot és a már használt fegyvert, majd gyalogosan elindult a budaörsi utcákon. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ezzel a fegyverrel lövöldözött

Forrás: Ügyészség

A rendőrök is lőttek

A férfit a budaörsi rendőrök megpróbálták ellenőrzés alá vonni, de a felszólításukra zavartan reagált és a fegyvere irányába nyúlt. Ekkor az intézkedő rendőr figyelmeztető lövést adott le, majd gázspray és testi kényszer alkalmazásával elfogta a férfit.

Két évet kaphat

A Budaörsi Járási Ügyészség az ügyben fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette és kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelt vádat. Ha elítélik, akár két év börtönt is kaphat. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Budaörs Madártávlatból – Fotó: Kékvillogó.hu