Kókai Barnabás mindkét áldozatát anyagi érdekből ölte meg. A sors különös iróniája, hogy egyik helyen sem találta meg az eldugott pénzt. Adósságait így nem tudta kifizetni, ráadásul elkapták és Csongrád megyében utolsóként kivégezték. Egyik áldozata megfestette a legendás alföldi bérgyilkost Pipás Pistát, akiről kiderült, hogy valójában nő volt.

Felgyújtotta a lakást, hogy ne maradjon nyom

1985. május 16-án Szentesi házában megölték K. Antalné 43 éves tsz-dolgozót. Gyilkosa a kamrába húzta a holttestet, aztán felgyújtotta a lakást. A leülepedett koromréteg miatt nem sikerült olyan nyomokat rögzíteni, ami alapján el lehetett volna indulni a lehetséges elkövető irányába. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A festőművész halála

Egy évvel később, 1986. július 22-én ugyancsak szentesi lakásán egy villáskulccsal agyonverték a 74 éves Bődy Mária festőművészt. A nyomozók rablásra gyanakodtak, de ennek ellentmondott, hogy a vitrinben ott maradt a pénz és a takarékbetétkönyv. Akkor mi volt az indíték?

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Árulkodó ujjnyomok

A helyszíni szemlén véres ujjnyomot rögzítettek egy reklámszatyron, az idős asszony fejsérülésén pedig egy fóliadarab volt, ami ebből a szatyorból származott. Kiderült, hogy a szatyron Kókai véres ujjnyomát rögzítették, aki viszont azt állította, hogy életében nem járt a megölt festőművész lakásán, még csak nem is ismerte. A fiatal férfi egyik ujjnyoma ráadásul egy kancsón is ott volt.

Festék a cipőn

Bár a naplopó, munkakerülő Kókai neve már az egy évvel korábbi gyilkosságnál is felmerült, de akkor rendelkezett alibivel. Erről később kiderült, hogy hamis volt. A festőnő megölése után azonban a szakértők olyan festékmaradványokat találtak a cipőjén, ami a szakvélemény szerint az első áldozat lakásából származott.

Megkönnyebbült

Kókai Barnabást a második gyilkosság utáni tizenkettedik napon hallgatták ki tanúként. Ekkor megtört és beismerte mindkét emberölést. Úgy tűnt, az első gyilkosság utáni egyéves időszak olyan hatással volt rá, hogy inkább megkönnyebbült, miután elfogták.

Begurult, franciakulccsal vágta fejbe

Kókai eredetileg nem lopni ment K. Antalnéhez, csupán kölcsön akart kérni. Az asszony azonban nem adott neki pénzt, amit azzal indokolot, hogy „úgyis elisszátok”. Erre a kijelentésre Kókai annyira feldühödött, hogy egy franciakulccsal fejbe vágta. A lepedők közé rejtett 29 ezer forintot azonban nem találta meg.

Nincs kegyelem

A férfit első fokon életfogytiglani börtönre ítélték, ám ezt a Legfelsőbb Bíróság halálbüntetésre változtatta. A kegyelmi kérvényt az Elnöki Tanács elutasította, majd az elítéltet kivégezték a szegedi Csillag börtönben. Kókai Barnabás után még öt köztörvényes bűnöző jutott erre a sorsra.

Megfestette Pipás Pistát

Hátborzongató érdekesség, hogy a visszavonultan és magányosan élő Bődy Mária festőművész korábban megfestette egy másik gyilkos portréját, Pipás Pistáét, aki valójában nő volt, Rieger Pálnénak hívták és Fődi Viktória néven született. Az átokházi tanyavilág legendás alakja, a férfiként élő női bérgyilkos 26 évvel volt idősebb a később meggyilkolt festőnőnél. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: A Mosonyi utcai rendőrség udvara 1989-ben – Forrás: Fortepan.hu – Kékvillogó-grafika